Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najinteligentnejšia žena sveta (23) na FOTO je nádejou ľudstva: Ona je druhý Einstein!

Sabrina Gonzalez Pasterskiová
Sabrina Gonzalez Pasterskiová (Zdroj: Facebook/Sabrina Gonzalez Pasterski)

CHICAGO - Sabrina Gonzalez Pasterskiová je jednoducho geniálna. Svoje prvé motorové lietadlo zostrojila v garáži svojho otca už ako 14-ročná. Dvadsaťtriročná dievčina je považovaná za jednu z najinteligentnejších žien sveta a porovnávajú ju s fenomenálnym Albertom Einsteinom.

Narodila sa v Chicagu, vyštudovala fyziku na Massachusettskom technologickom inštitúte (MIT) a nastúpila na Harvardovu univerzitu. Sabrina je veľkou nádejou fyziky a mnohé vedecké autority dúfajú, že pomôže vyriešiť zložité otázky súvisiace s časopriestorom , čiernymi dierami a kvantovou mechanikou. Je nasledovníčkou Einsteina a Hawkinga, píšu o nej zahraničné médiá.

Viedenská opera uvedie dielo iba 12-ročnej školáčky: Takto geniálne by znel moderný Mozart

Geniálna mladá žena sa vymyká z priemeru aj v osobnom živote. Údajne nevlastní smartfón a nie je ani veľkou fanúšičkou sociálnych sietí. Američanke s kubánskymi koreňmi sa pracovné ponuky len tak hrnú – džob jej ponúkla vesmírna spoločnosť Blue Origin a záujem o ňu prejavila aj NASA.

Paradoxne, na MIT sa Sabrina dostala až po tom, ako profesori zistili, že už v tínedžerskom veku skonštruovala vlastné lietadlo. Nemohli urobiť lepšie rozhodnutie, pretože školu absolvovala s najvyšším skóre. Napriek tomu ostáva skromná a sláva jej nestúpa do hlavy. Dievčina má pocit, že musí ešte veľa urobiť, aby si uznanie zaslúžila.      

Viac o téme: GéniusSabrina Gonzalez PasterskiováFyzička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu