Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ryanair varuje: Veľké zmeny v Európe a rušenie našich letov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

LONDÝN - Ryanair vydal varovanie, podľa ktorého by mohol mať brexit drastický vplyv na dopravu a cestovný ruch v Európe. Vraj hrozí, že po odchode Británie z únie budú aerolinky nútené zrušiť svoje lety do kontinentálnej Európy.

Brexit bude mať nepochybne dopad na celú Európu, a to prakticky v každom smere. Letecká spoločnosť, ktorá prevádzkuje takmer dvetisíc letov do viac ako dvesto destinácií v 33 krajinách, oficiálne požiadala britskú vládu, aby "počas vyjednávaní s Európskou úniou kládla leteckú dopravu na popredné miesta". Ryanair totiž po brexite už nebude súčasťou tzv. otvoreného neba, a tak musí Británia uzatvoriť s EÚ novú bilaterálnu dohodu o leteckej doprave. Ak sa tak nestane, aerolinky sa boja, že to bude mať za následok zrušenie jej letov do kontinentálnej Európy. 

Ryanair varuje: Veľké zmeny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

"Zdá sa, že britská vláda nemá plán B týkajúci sa udržania liberalizácie britského leteckého spojenia s Európou, čo je veľmi znepokojujúce," uviedol marketingový riaditeľ Ryanairu, Kenny Jacobs. 

Jacobs (vľavo) s riaditeľom Ryanairu, Michaelom O'Learym
Zobraziť galériu (3)
Jacobs (vľavo) s riaditeľom Ryanairu, Michaelom O'Learym  (Zdroj: SITA/AP)

Začal sa oficiálny odchod Británie z EÚ: Nerobíme krok do tmy, ide o kľúčový moment

Práve vďaka systému otvoreného neba Ryanair v posledných desaťročiach zaznamenal takú mohutnú expanziu. Až tretina zo 120 miliónov pasažierov, ktoré každoročne prepraví, pritom lieta z britských letísk. "Britské letecké spoločnosti, letiská aj dovolenkári, potrebujú skutočné a rýchle riešenie pre leteckú dopravu, inak je tu riziko, že Británia bude od marca 2019 odstrihnutá od Európy," dodal Jacobs. 

Viac o téme: RyanairLetecká dopravaBrexit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu