Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Úbohý inzerát od Angličana pobúril aj mnohých Slovákov: Predám auto, ale len...

Poburujúci rasistický inzerát
Poburujúci rasistický inzerát (Zdroj: profimedia.sk)

HULL - Mladík na sociálnej sieti zverejnil inzerát, v ktorom predáva svoje auto. Dal si však podmienku, ktorá pobúrila mnohých užívateľov. Hľadá totiž kupca, ktorý musí byť Angličan. Facebook zareagoval okamžite a inzerát zo svojich stránok stiahol.

Istý Brit zverejnil na facebookovej stránke "cars for sale hull" inzerát, prostredníctvom ktorého chcel predať svoj šedý vauxhall (opel) svoje vozidlo. Jeho príspevok ale mnohých pobúril, pretože má zjavne rasistický podtón. Stojí v ňom: "Predám ho len Angličanom, žiadnej inej rase. Dúfam, že môj inzerát odradí tých, ktorí radi márnia čas, obzvlášť cudzincov, vy viete, koho tým myslím."

Úbohý inzerát od Angličana
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Užívatelia príspevok nahlásili ako prejav nenásti a Facebook ho následne kvôli kontroverznému obsahu stiahol, informoval denník Hull Daily Mail. Ľudia, medzi ktorými sa určite nájdu aj Slováci žijúci vo Veľkej Británii, príspevok odsúdili. "Je to mimoriadne nepríjemné a neúctivé voči iným kultúram a národom. Šokovalo ma to," uviedol pakistanský migrant Bashir Firaj, ktorý prišiel do Británie pred dvanástimi rokmi. 

INZERÁT osamelého vdovca (75) roztápa srdcia: Hľadám parťáka na rybačku... a našiel

Dotyčný inzerent si ale kritiku nepripúšťa a trvá na tom, že je len na ňom, komu svoje auto predá a komu nie. Na otázku novinára, ktorý chcel vedieť dôvod jeho vyjadrení, len stroho odvetil: "Mám právo si povedať, komu predám svoje vlastné auto."

Viac o téme: InzerátFacebookPredaj auta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu