Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Advokát zverejnil bizarné posledné vôle klientov: Zmrazená a rozbitá na kukuričný škrob

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

STOCKPORT - Koľko ľudí, toľko chutí, a to platí aj v prípade tej najsmutnejšej udalosti v našich životoch. Právnická kancelária zverejnila najbizarnejšie požiadavky svojich kliientov, ktorí u nej spísali svoju poslednú vôľu. A že ide naozaj o miestami až humorné inštrukcie, sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

Michael Smoult, ktorý pracuje vo firme Gorvins Solicitors špecializujúcej sa najmä na spisovanie závetov, prehovoril o tom, s akými všelijakými požiadavky ohľadom svojho vlastného pochovania k nim ľudia prišli. Ako príklad aj zopár z nich uviedol. 

"Posledným želaním jednej ženy bolo byť pochovaná s kardiostimulátorom svojho manžela." 

"Ďalší klient si zas prial byť pochovaný s popolom svojej milovanej mačky. 

Advokát zverejnil bizarné posledné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Jedna z klientiek chcela vidieť srdce svojej príbuznej ešte predtým, než ju uložia na posledný odpočinok, aby sa uistila, že je naozaj mŕtva."

"Viacero klientov od nás chcelo, aby sme ich po smrti vystrelili v rakete do vesmíru alebo ich popol rozprášili na ich obľúbenej pláži, aby na nich mohli ležať ľudia."

Advokát zverejnil bizarné posledné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP)

"Jedna pani dokonca od nás chcela, aby sme ju zmrazili tekutým dusíkom a potom pomocou zvukových vĺn rozbili na milión kúskov. Vo forme prášku potom chcela byť skladovaná v urne v podobe kukuričného škrobu, kde by sa jej pozostatky zmenili na kompost." 

Smoult poznamenal, že pohreby sa čoraz častejšie stávajú dôvodom rodinných sporov, kedy sa príbuzní nevedia dohodnúť na tom, ako svojho milovaného pochovajú. Advokát sa raz dokonca stal svedkom toho, ako sa rodina nevedela zhodnúť na mieste, kde uložia popol zosnulého, a tak ho jedna strana jednoducho spláchla do záchodu. 

Advokát zverejnil bizarné posledné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Najdôležitejšie je, aby ste vo svojej poslednej vôli jasne špecifikovali vaše priania a uviedli čo najviac detailov. Vykonávateľom svojej vôle stanovte len toho, o kom viete, že bude dostatočne chápavý voči vašim želaniam. A viem, že to bude znieť asi trochu morbídne, ale mali by ste to s ním prediskutovať vopred, ešte, keď ste nažive," dodal Smoult. 

Viac o téme: ZávetPohrebPosledná rozlúčkaPosledná vôľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu