Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Žena vyšla z autobusu s popáleným zadkom: Tajné úmysly na FOTO ukryla do PET fľaše

Cestujúca riziko nedomyslela. Zobraziť galériu (2)
Cestujúca riziko nedomyslela. (Zdroj: HZS Pardubického kraje)

SKUTEČ - Pokojnú jazdu autobusom skomplikovala cestujúca, ktorá v PET fľaši prevážala nebezpečnú látku. Netušila, aké problémy a škody dokáže kyselina napáchať a z autobusu vyšla s popáleninami zadnej časti tela.

Incident sa odohral 20. marca poobede v českom meste Skuteč. Jedna z cestujúcich sa v autobuse snažila previesť kyselinu v PET fľaši. Tekutina však rozleptala nielen fľašu, ale aj sedadlo a ženinu pokožku. Na inkriminovanom sedadle autobusu ostala diera.

Berlínska polícia v pohotovosti: Pátra po cyklistovi, ktorý útočí na ženy kyselinou

„Vodič zastavil, vyprázdnil autobus a zaistil všetkým 15 prepravovaným osobám náhradnú dopravu. Na prepálenú sedačku vodič autobusu použil práškový hasiaci prístroj,“ uviedla Vendula Horáková, tlačová hovorkyňa HZS Pardubického kraja.

Popálenú cestujúcu musela ošetriť  zdravotnícka záchranná služba. Hasiči látku identifikovali ako kyselinu, ktorú zneutralizovali pomocou sódy. Medzičasom sa tekutina rozliala aj do okolia sedadla. „Látku, ktorú sa im podarilo zachytiť, umiestnili do ochranného obalu a previezli na stanicu do Chrudimu. Poškodené sedadlo bolo tiež zneutralizované,“ dodala Horáková.

Žena vyšla z autobusu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: HZS Pardubického kraje)

Viac o téme: AutobusPopáleninyKyselinaCestujúca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu