Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Desivá nehoda paraglajdera: Podarilo sa mu nemožné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Paraglajder z Londýna si zlomil chrbát a lebku pri desivej nehode v brazílskom buši, ale aj napriek tomu sa mu podarilo dostať vlastnými silami späť do hotela vo Valadares. Thomas Antalffy (54) si spomína len na to, ako krúžil vzduchom, no po voľnom páde sa ráno prebudil pokrytý krvou. Priatelia a kolegovia, ktorí mali o neho strach, privolali políciu. Muž si však napokon poradil sám, hoci vtedy ešte netušil, že to nie je koniec jeho utrpenia.

Dráma v talianskych horách: Paraglajdistu (30) zo Slovenska zachytili koruny stromov

Nepríjemná udalosť sa odohrala 23. februára a na druhý deň ráno sa doráňanému Thomasovi podarilo pozbierať svoj 20-kilový batoh, dostať sa ku diaľnici a stopnúť kamión, ktorý ho vzal do hotela. Netušil, že má zlomenú lopatku, mnoho stavcov a prasknutú lebku, ktorá spôsobila, že mu krv tlačila na mozog. "Spomínam si na to, že ma bolelo rameno, ale okrem toho som necítil žiadnu bolesť. Dokonca som si urobil selfie," povedal pre CNN Antalffy, ktorý prišiel do Brazílie s ostatnými nadšencami na dvojtýždňovú dovolenku.

Keď prišiel do hotela, jeho priatelia si mysleli, že utrpel iba ľahké zranenia a z nemocnice sa vrátil pod silnými sedatívami. Jeho žena Anita Dangelová, ktorá zostala doma v Londýne, sa s ním nevedela skontaktovať, pretože prespal dva dni a požiadala preto personál, aby zistil, či je v poriadku. Manžel ju potom požiadal, aby prišla za ním, pretože potrebuje jej pomoc.

Napokon mu lekári navrhli, aby odletel na vyšetrenie do väčšej nemocnice v Belo Horizonte, no namiesto toho sa rozhodol pre šesťhodinovú cestu sanitkou, čo mu zachránilo život. "Keď sme sem prišli a urobili mu sken hlavy, lekári nám povedali, že to bol zázrak. Bol by zomrel, keby sme sa snažili letieť s takým tlakom na jeho mozog," dodala pani Dangelová. Thomas sa zo zranení stále zotavuje a pár dúfa, že do konca mesiaca by mohol odletieť domov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu