Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Richard (†32) sa kúpal a potreboval použiť iPhone: O pár minút bol mŕtvy

Richard s priateľkou Zobraziť galériu (2)
Richard s priateľkou (Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Mladý Brit doplatil na chybu, ktorú robia mnohí z nás. Nabíjal si telefón a práve keď sa kúpal, ho potreboval použiť. Zasiahol ho však prúd a on bol na mieste mŕtvy. Odborníci už mnohokrát upozorňovali na to, že mobil sa nemá používať v momente nabíjania. Aspoň nie vtedy, keď ležíte vo vani.

Tridsaťdvaročného Richarda Bulla objavila v kúpeľni jeho manželka. Bohužiaľ sa mu už nedalo pomôcť. Na tele, konkrétna na hrudi, ramenách a rukách, mal viaceré popáleniny. Tie utrpel kvôli tomu, že zaspal so svojím iPhonom na prsiach, ktorý sa práve nabíjal pomocou predlžovacieho kábla. Keď sa telefón dotkol vody, mladíka zasiahla elektrina. Potvrdila to aj správa koronera, ktorý ako príčinu smrti stanovil nešťastnú náhodu. 

Richard (†32) sa kúpal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

"Tieto zariadenia vyzerajú ako neškodné, ale môžu byť rovnako nebezpečné ako fén v kúpeľni. Mali by sa predávať s varovaním. Plánujem napísať výrobcom telefónu, aby to zvážili," uviedol Sean Cummings. 

Richard (†32) sa kúpal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Odborníci varujú ľudí, najmä tínedžerov, ktorí sa nevedia odpojiť od svojich telefónov, aby ho aspoň v kúpeľni nechali na pokoji. 

Viac o téme: SmrťPopáleninyIphoneZasiahnutie elektrinou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu