Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ženu (48) takmer zabili prsné implantáty: Keď uvidíte FOTO, pochopíte prečo

Poškodené implantáty sú už našťastie von Zobraziť galériu (2)
Poškodené implantáty sú už našťastie von (Zdroj: profimedia.sk)

WEST SUSSEX - Annette Stevensovú takmer stalo zväčšenie pŕs život. Po plastickej operácii ju dlhé roky sužovali najrôznejšie zdravotné problémy. Príčinu ale lekári prisudzovali niečomu inému. Až v roku 2016 jeden špecialista zistil, že sa silikón dostal do jej krvného obehu a spôsoboval tak otravu. Nezostalo nič iné, než implantáty vybrať.

Annette z anglického grófstva West Sussex si pred trinástirmi rokmi dala zväčšiť prsia na veľkosť 36C, pretože ich po dojčení svojich dvoch detí mala ovisnuté. Už krátko po zákroku však začala trpieť rôznymi zdravotnými ťažkosťami vrátane ostrej bolesti, zvracania, búšenia srdca, dýchavičnosti a stratou vlasov. Mnohokrát kvôli navštívila lekára, no ten to vždy pripísal niečomu inému, väčšinou zníženej funkcii jej štítnej žľazy.

Ženu (48) takmer zabili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Až vlani jeden holandský chirurg zistil, že silikón z implantátov vyteká von a kapsule, v ktorých sú implantáty uložené, hnili vo vnútri tela štyridsaťosemročnej ženy. Toxíny z implantátov tak prenikli až do krvného obehu a doslova svoju nositeľku trávili, čo priamo ohrozovalo jej život. Nemala preto na výber a musela si ich dať odstrániť, za čo zaplatila 6000 libier (takmer 7000 eur). "Vedela som, že keď si ich nedám vybrať, môžu sa úplne roztrhnúť a zabiť ma," povedala. 

Ženu (48) takmer zabili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Obrie prsia žene (53) praskli a mohli ju zabiť: Drsné FOTO šokovalo aj lekárov

Angličanka chce teraz varovať ostatné ženy pred rizikami prsných implantátov. "Bolo mi povedané, že moje implantáty vydržia celý život. Netušila som, že ich treba po istom čase vymeniť. Ženy by si predtým, než sa rozhodnú, že si nechajú zväčšiť prsia, uvedomiť, že to obnáša značné riziká, ktoré môžu viesť až k tomu najhoršiemu," dodala Annette, ktorá musela posledný rok užívať lieky na detoxikáciu tela. Doteraz trpí nespavosťou a chronickou únavou ako dôsledok otravy silikónom. 

Viac o téme: Zväčšenie pŕsPrsný implantát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu