Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Cestujúci cítili srdce až v krku: Príšerný let na Bali, pilot zabudol urobiť niečo podstatné

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

KANTON - Let z čínskeho Kantonu na Bali sa poriadne skomplikoval. Pilot Boeingu 737-800 indonézskej spoločnosti Sriwijaya Air si až po 90 minútach vo vzduchu všimol, že turbulencia, s ktorou si nevie rady, nemá vonkajšiu príčinu. Lietadlo s vydesenými cestujúcimi sa muselo vrátiť naspäť.

Podľa čínskych médií si pilot Boeingu 737-800 až po hodine a pol po vzlete všimol, že dvere lietadla nie sú správne uzatvorené. Na palube bolo 180 cestujúcich a 12 členov posádky smerujúcich na Bali, ktorých nevysvetliteľné otrasy lietadla privádzali na tie najhoršie myšlienky.

Otrasná skúsenosť študentky na FOTO: Zamestnanci Ryanairu ju dohnali k zúfalstvu

Keď sa lietadlo v polovici letu otočilo, cestujúci požadovali vysvetlenie. Dôvod sa dozvedeli až po pristátí – hoci pilotovi prístroje hlásili, že je všetko v poriadku, vstupné dvere do lietadla neboli správne zatvorené. Keď po pristátí cestujúcim povedali, že môžu znova nastúpiť do lietadla, viac ako 20 z nich si to rozmyslelo. Viacerí požadovali finančnú náhradu.

Cestujúci cítili srdce až
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Napriek tomu, že letecká spoločnosť Sriwijaya Air oficiálne patrí v Indonézii medzi špičku, hodnotenia od roku 2015 jej dávajú len jednu alebo dve hviezdičky zo siedmich. Let SJ-1159 môže imidž spoločnosti ešte viac naštrbiť. Kým mohlo pokazené lietadlo znova odletieť, uplynuli 4 hodiny. Na Bali sa dostalo s približne 6-hodinovým oneskorením.

 

 

 

 

 

Viac o téme: DvereLetBaliKantonSriwijaya Air
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu