Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladík na VIDEU opísal, ako dobil svoju priateľku na smrť: Zverstvá, ktoré sa zle čítajú

Jordan Matthews Zobraziť galériu (2)
Jordan Matthews (Zdroj: YouTube)

CARDIFF - Mladý muž sa vyspovedal a podrobne opísal zverstvo, ktoré spáchal na svojej priateľke. Tú pre jeho paranoje postretla smrť. Chladnokrvná vražda študentky priviedla muža za múry väznice na niekoľko rokov. On tvrdí, že zabil, ale nevraždil.

Xixi Biová mala iba 15 rokov, keď sa presťahovala do Veľkej Británie z jej rodnej Číny. Cieľom jej cesty bolo štúdium. Tak ako každé mladé dievča, aj ona si našla priateľa. Natrafila ale na nesprávneho a to sa jej stalo osudným. Dnes 24 ročný Jordan Matthews spáchal neodpustiteľný čin. Pre svoje paranoje zavraždil svoju lásku, ktorou bola taktiež 24 ročná nevinná Xixi.

Mladá slečna utrpela 41 zranení vrátane veľkých krvných podliatin a mnohopočetných zlomenín. Incident sa odohral ešte v auguste minulého roka v byte študentky. Jordan ju tam mal pre podozrenie z nevery dobiť na smrť, následne nato zavolal na núdzové číslo 999. Muž sa priznal ku zabitiu, no vraždu poprel. Lekár, ktorý vykonával obhliadku mŕtvoly ale našiel dôkazy a potvrdil, že dievčaťu boli zlomené rebrá a čeľusť. Tieto zranenia jej spôsobil práve Jordan. Okrem toho tretinu jej tela pokrývali podliatiny.

Mladík na VIDEU opísal,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Jordan pred porotou tvrdil, že Xixi nemal v úmysle ublížiť, no tá ho aj napriek tomu uznala vinným z vraždy. Sudkyňa Nicola Daviesová sa vyjadrila, že útok bol iba tragickým vyvrcholením niekoľko mesačného fyzického a verbálneho týrania. Hovorila aj o tom, že Xixi nebola schopná hovoriť o tom, čo sa v jej živote deje. "Nič lepšie nepoukazuje na obavu, ktorá sa v inak vzdelanom a inteligentom dievčati zrodila. Nebola schopná hovoriť o neprijateľnom správaní svojho priateľa."

V apríli roku 2015 sa Xixi spoznala s Joradnom. V tej dobe bol nezamestnaný a ona dievča bohatých rodičov. Poskytla mu všetko, od bývania, cez oblečenie až po auto. Sudkyňa priblížila aj slová susedov, ktorí potvrdili, že Jordan po svojej priateľke pravidelne kričal. Susedia tvrdili aj to, že bolo z bytu počuť rôzne vyhrážky. "Nechcem to urobiť, no musím ťa potrestať za to, čo si urobila." Takéto a podobné slová vychádzali z úst tyrana.

Znásilnenie a vražda študentky postavila na nohy Nemecko: Prvé FOTO podozrivého migranta

Z Xixi sa postupne stalo utiahnuté a tiché dievča. Bola vídaná s monoklami a pre nepravidelnú dochádzku do školy bola prinútená opakovať ročník. Sudkyňa dodala, že z výpovede Jordanovej matky vyplýva, že počas detstva zažíval domáce násilie. K tragédii sa vyjadril aj brat zavraždenej. "Bola inteligentná a mala celý život pred sebou. Toto všetko jej vzal Jordan Matthews a jeho sebecké a násilné správanie voči mojej sestre. Bolo vytrhnuté srdce z našej rodiny." Vrah bol uväznený na minimálne 18 rokov. To však milovanú dcéru, sestru a priateľku nikomu nevráti. 

Viac o téme: SmrťVraždaPriateľkaSpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu