Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tehotnej žene oznámili najhoršiu správu v živote: Len málokto by sa zachoval ako ona

Youngovci sa museli rozhodnúť Zobraziť galériu (3)
Youngovci sa museli rozhodnúť (Zdroj: Facebook)

OKLAHOMA CITY - Manželia z amerického štátu Oklahoma sa nedávno dozvedeli strašnú správu o dieťatku, ktoré mladá žena čaká. Napriek tomu sa rozhodla ho donosiť. Urobila tak preto, lebo chce darovať jeho orgány tým, ktorí to potrebujú. Šľachetný krok, ktorý by zrejme dokázal spraviť len málokto.

Keri Youngová sa so svojím manželom Royceom veľmi tešili na svoje druhé dieťatko, ktoré sa im má narodiť v máji. A aj sa podľa všetkého narodí, ale bohužiaľ bude žiť len pár hodín. Trpí totiž anencefáliou, čo znamená, že plodu sa plne nevyvinie mozog. 

Tehotnej žene oznámili najhoršiu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Manželia sa túto zdrvujúcu správu dozvedeli, keď bola Keri v devätnástom týždni. Lekári navrhli, že jej vyvolajú pôrod, pretože bábätko nemá šancu prežiť, no pacientka to odmietla. Namiesto toho sa rozhodla, že dievčatko, ktoré už pomenovali Eva, donosí a jej orgány darujú chorým ľuďom. Dúfajú, že tak pomôžu zachrániť niekoľko životov. 

Tehotnej žene oznámili najhoršiu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Len nedávno sme zistili, že Eva má anencefáliu a je to fatálne. Má zdravé srdiečko, zdravé nožičky, ruky, obličky, zdravé pľúca aj pečeň. Bohužiaľ ale jej mozog nie je v poriadku. Napriek tomu som sa rozhodla ju donosiť a jej zdravé orgány darovať. Nebolo to ľahké rozhodnutie. Nasledujúcich dvadsať týždňov budem cítiť jej kopanie, mať čkavku a budem počuť tlkot jej srdiečka, s pocitom, že keď sa narodí, bude s nami len niekoľko hodín. Trhá nám to srdce," napísala Keri na Facebooku. 

Viac o téme: Tehotenstvo Darovanie orgánov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu