Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Koniec sveta pred nami: Konšpirátori tvrdia, že Biblia predpovedá apokalypsu už tento rok

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LONDÝN - Obľúbená téma konšpirátorov je opäť na pretrase. Každoročne sa objaví množstvo "zaručených" predpovedí o tom, že koniec sveta je nablízku. Tentokrát s ňou prichádza webová stránka Signs of End Times, ktorej tvorcovia tvrdia, že Boh nám dáva znamenie prostredníctvom rekordného množstva zemetrasení a zatmení Slnka, že jeho príchod nastane už veľmi skoro.

Vedci tvrdia: Zánik sveta je tak blízko, ako už desaťročia nie - kvôli Trumpovi

Kresťanskí fundamentalisti veria, že svet počas nasledujúcich niekoľkých mesiacov dospeje ku katastrofickému koncu. Svedčia o tom vraj "dôkazy z Biblie", ktoré predpovedajú príchod apokalypsy v roku 2017. Poukazujú na to údajne prírodné katastrofy, vrátane zvýšeného počtu zemetrasení.

"Ešte nikdy neboli tieto udalosti také evidentné na toľkých miestach s takou frekvenciou a intenzitou. Naša generácia je prvá, pri ktorej sa napĺňajú všetky biblické znamenia. Niet pochýb o tom, že žijeme v poslednom roku," píše sa podľa portálu thesun.co.uk na webstránke.

O blízkom príchode božieho súdu svedčí vraj aj masové vyhynutie niektorých druhov netopierov, rýb a včiel. V evanjeliách Matúša a Lukáša sú prírodné katastrofy videné ako znaky toho, že sa blíži koniec civilizácie.

Koniec sveta pred nami:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Podľa autorov je na vzostupe množstvo zemetrasení, od začiatku roka ich malo byť okolo 4000, aj zatmení slnka. "Boh nám dáva prostredníctvom týchto znakov varovanie. Keď Kristus príde k nám v noci ako zlodej a nájde nás nepripravených, nebude na to existovať žiadne ospravedlnenie. Musíme veriť znameniam a pripraviť sa," uvádza webstránka.

S podobnými predpoveďami sa však roztrhlo vrece a dá sa predpokladať, že sa ich do skutočného konca sveta vyskytne naozaj neúrekom. Žiadna z nich zatiaľ evidentne nevyšla.

Viac o téme: Koniec svetaApokalypsaKonšpiračná teória
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu