Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Skupina Židov spôsobila v lietadle hotový blázinec: Bol to môj najhorší let za 11 rokov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Polícia mala čo robiť, aby spacifikovala skupinu židovských cestujúcich, ktorí spôsobili v lietadle hotový blázinec. Najprv si odmietli sadnúť vedľa ženy a potom zas mali problém s nabíjaním telefónu. Jednoducho správali sa tak, akoby im patrilo celé lietadlo.

Skupinka ortodoxných Židov, ktorí v utorok leteli spoločnosťou easyJet z izraelského Tel Avivu do Londýna na svadbu, sa nevedela vmestiť do kože. Cestujúcim aj samotnej posádke muži znepríjemňovali let tak, ako sa len dalo. Najprv si odmietli sadnúť vedľa žien. Jedna sa nakoniec ponúkla, že si teda presadne a oni jej za to ani nepoďakovali. Neskôr opakovane stláčali tlačidlo, ktorým k sebe privolávali letušky, lebo sa im stále niečo nepáčilo. "Stále im niečo vadilo, neustále ich museli obskakovať letušky, ktoré ich nedokázali dostať pod kontrolu. Bol to hotový blázinec," opísal situáciu na palube jeden z pasažierov pre denník Jewish Chronicle. 

Skupina Židov spôsobila v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

A to nebolo zďaleka všetko. Muži blokovali uličku a bránili tak ostatným cestujúcim ísť na toaletu. Keď ich upozornil personál, aby si sadli, absolútne to ignorovali. Vrcholom všetkého bolo, keď si začali nabíjať telefón v kontrolnom paneli vpredu v kuchynke, do ktorej má prístup len palubný personál. "Bola to hotová nočná mora. Najhorší let, aký som kedy zažila, a to lietam už jedenásť rokov," hovorí jedna z letušiek. 

Skupina Židov spôsobila v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Pilot preto nemal na výber a ešte počas letu privolal políciu. Akonáhle lietadlo pristálo na londýnskom letisku Luton, na mužov už čakali strážnic, ktorí ich vyviedli von. Žiadne obvinenia však vznesené neboli.

Rozhorčená pasažierka easyJetu: Vytiahla som ju z kabelky a oni zo mňa urobili zločinca

EasyJet incident potvrdil. "Môžeme potvrdiť, že na niektorých pasažierov letu EZY2084 z Tel Avivu do Lutonu 13. februára čakala na letisku polícia. Išlo o skupinu cestujúcich, ktorí sa nevedeli správať, neriadili sa upozorneniami pilota ani členov posádky a odmietli sedieť na svojich miestach. Bezpečnosť našich cestujúcich je pre nás prvoradá," píše sa v stanovisku aeroliniek. 

Viac o téme: LietadloEasyjet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu