Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Čisté zlo: Vodkyňa austrálskej sekty bila a zdrogovala deti LSD, ako prípravu na Tretiu svetovú

Obete sekty. Zobraziť galériu (3)
Obete sekty. (Zdroj: the family)

SYDNEY - Malé deti zaodeté do rovnakého oblečenia vyzerajú na dobových fotografiách ako šťastní anjelici. V skutočnosti sa stali väzňami vodkyne austrálskej sekty s názvom The Family (Rodina), ktorá ich pomocou drog pripravovala na apokalyptickú vojnu. Anne Hamilton-Byrneová, charizmatická "matka", bola presvedčená o tom, že je reinkarnáciou Ježiša Krista.

VIDEO Najstrašnejšia spoločná samovražda: Vodca sekty jedom v pralese otrávil 900 ľudí

Hamilton-Byrneová získala deti počas dvadsiatich rokov od ich rodičov s vymytými mozgami a svoje "stádo" viedla sama na statku v Lake Eildon v štáte Victoria. Napriek tomu, ako spokojne vtedy deti vyzerali, v dospelom veku sa rozhodli prestať mlčať o bití, hladovaní a dokonca podávaní LSD. Tieto obvinenia sa objavili v novom dokumente s názvom The Family, pre ktorý sa vyjadrila dokonca aj samotná bývalá vodkyňa.

Hamilton-Byrneová bola posadnutá ideou vytvorenia potomstva identických detí. "Musím priznať, že som chcela, aby vyzerali ako bratia a sestry. Milovala som ich oblečených v malých plášťoch a džínsoch s dlhými vlasmi a stuhami. Bolo to krásne, nádherne vidieť niečo také." Keď ju konfrontovali s tým, že za vyše dvadsať rokov jej vlády takto väznila 28 detí, jednoducho odpovedala: "Milujem deti".

Anne Hamilton-Byrneová
Zobraziť galériu (3)
Anne Hamilton-Byrneová  (Zdroj: the family)

Žena sa narodila v roku 1921 duševne chorej slobodnej mamičke a v dospelosti pracovala ako učiteľka jogy. V roku 1963 stretla anglického fyzika Raynora Johnsona a o rok neskôr zriadila skupinu zameranú na šírenie bláznivej kombinácie kresťanstva a hinduizmu. Podarilo sa jej prilákať rodičov hnutia New Age, ktorí užívali LSD a ona ich presvedčila, aby jej postúpili opatrovníctvo svojich detí s cieľom vytvorenia "majstrovskej rasy".

Deti trpeli rokmi odlúčenia, brutálnymi trestami a podávaním silných psychiatrických liekov, iniciačný rituál zahŕňal aj užívanie LSD a sedenie v temnej miestnosti. Odporné praktiky odhalila až jedna z jej "dcér", Sarah, ktorú vylúčili z kultu v roku 1987 pre jej spurné správanie a upozornila políciu.

Zásah viedol k záchrane šiestich detí, ale Hamilton-Byrneovej a jej manželovi Billovi sa podarilo ujsť z Austrálie. O šesť rokov neskôr ich FBI vypátrala v štáte New Yorku a boli vydaní späť do rodnej krajiny, kde čelili obvineniu z podvodu, týkajúce sa vydávania cudzích detí za vlastné. Dostali však iba peňažnú pokutu a väzeniu sa vyhli.

Anne Hamilton-Byrneová
Zobraziť galériu (3)
Anne Hamilton-Byrneová  (Zdroj: the family)

Hamilton-Byrneová dožíva posledné roky v opatrovateľskom dome a bojuje s demenciou. Detektív Lex de Man, ktorý viedol vyšetrovanie kultu, povedal pre The Age "Ľutujem jedine to, že sa nikdy poriadne nezodpovedala za trápenie spôsobené bývalým deťom v sekte. Nemám súcit so ženou, ktorú považujem za najhoršieho človeka, akého som počas mojej policajnej kariéry stretol."

Viac o téme: KultAustráliaThe Family
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu