Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Brutálne úprimný NEKROLÓG: Dcérine šokujúce slová zosnulému otcovi

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

HOUSTON - Istá Američanka napísala brutálne úprimný nekrológ venovaný jej otcovi, ktorý prehral boj s ťažkou chorobou. Slová lásky či smútku by ste v ňom hľadali márne; je nemilosrdný, ba priam až krutý. Mala na to ale dôvod.

Sedemdesiatštyriročný Leslie Ray Charping z amerického Texasu zomrel koncom januára na rakovinu. Rodina po jeho úmrtí spísala nekrológ, ktorý bol uverejnený na stránke miestneho pohrebníctva. Ľudia nad jeho obsahom krútia hlavami. Je totiž až príliš úprimný. 

Oznámenie o úmrtí začína pritom celkom nevinne; informuje o tom, že Leslie sa narodil v novembri 1942 a zomrel minulý mesiac. Potom ale rýcho naberie spád, keď sa v ňom píše, že zosnulý po sebe zanechal dve deti, ktorým odľahlo, alebo že svojim najbližším bude chýbať kvôli tomu, čím nikdy nebol. 

Brutálne úprimný NEKROLÓG: Dcérine
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Leslie zomrel 30. januára 2017, čo je o 29 rokov dlhšie, než sme čakali, a oveľa dlhšie, než si zaslúžil. Leslie posledné roky bojoval s rakovinou a svoj boj prehral, najmä preto, že to bol obyčajný somár. Zanecháva po sebe dve deti, ktorým sa jeho smrťou uľavilo - syna Lesieho a dcéru Shielu, šesť vnúčať a nespočetné množstvo ďalších obetí vrátane exmanželky, kamarátov a susedov, lekárov, zdravotné sestry či neznámych ľudí. Nebude sa konať žiadna zádušná omša, žiadne modlitby za večný odpočinok. Leslieho pozostatky budú spopolnené a uložené v stodole, až dokým Rayovi, nášmu oslovi, nedôjdu piliny. Leslieho smrť dokazuje, že zlo umiera, čo pre nás znamená začiatok bezpečia a uzdravovania." 

Brutálne úprimný NEKROLÓG: Dcérine
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Autorom nekrológu je Charpingova dcéra. Pre Eyewitness News uviedla, že svojho otca milovala a jeho úmrtie neznáša o nič lepšie, než keby jej bol dobrým otcom. "Napriek tomu, že to bol neskutočný klamár, si myslím, že aj on by ocenil moju úprimnosť. Ospravedlňujem sa každému, komu kedy ublížil. Myslím, že by bolo urážajúce, keby som vyobrazila svojho otca ako niekoho, kým nebol. Cieľom môjho nekrológu bolo rozprúdiť debatu o domácom násilí. Cením si vaše znepokojenie, ale viac by mi pomohlo, keď som bola ešte dieťa. A tým, ktorí sú krutí, odkazujem, že ste rovnakí ako môj otec a bola by som prešťastná, keby som mohla napísať nekrológ aj vám," povedala. 

Viac o téme: SmrťNekrológ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu