Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dánka na FOTO odišla bojovať proti Daeš: Nečakaný zlom po návrate

Joanna Palaniová Zobraziť galériu (3)
Joanna Palaniová (Zdroj: Facebook/Joanna Palani)

KODAŇ - Z vojačky z Dánska sa stala kontroverzná hviezda. Atraktívna 23-ročná Joanna Palaniová zneškodnila už stovku teroristov z organizácie Daeš v snahe poraziť barbarský režim v Sýrii. Dánka zanechala štúdium, aby mohla bojovať proti nezmyselnému bezpráviu na Blízkom východe. Po návrate domov ju však čakalo nemilé privítanie.

Okrem zneškodnenia teroristov sa Joanne podarilo oslobodiť aj skupinu detí a žien držaných ako sexuálne otrokyne teroristov. Po návrate do Dánska sa však Joanna stala vyhnankyňou a prišla o všetko. „Bola som ochotná vzdať sa môjho života a slobody v snahe zastaviť Daeš, aby každý človek v Európe mohol byť v bezpečí. To bola moja voľba,“ povedala mladá žena pre Daily Mail.

Brit (†20) bojoval proti Daeš: Nechcel padnúť do rúk teroristov, urobil ťažké rozhodnutie

Doma sa Joanna ocitla v koži teroristov a musí sa ukrývať – pred dánskym zákonom aj islamistickými fanatikmi. Prezradila, že už nikomu neverí. Porušila dánske zákony tým, že sa stala zahraničnou bojovníčkou a teraz čelí 2-ročnému pobytu za mrežami. V roku 2014 odišla bojovať po boku Kurdov na Stredný východ.

Dánka na FOTO odišla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Joanna Palani)

Sniperka iránsko-kurdského pôvodu sa obhajuje, že odišla bojovať za ľudské práva. „Položila by som život za Európu, demokraciu, slobodu a práva žien,“ podotkla. „Cítim sa, akoby som bola zradená, pre ktorých som bola pripravená obetovať život,“ dodala.

Dánka na FOTO odišla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Joanna Palani)

Viac o téme: BojovníčkaDaešJoanna Palaniová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu