Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO hyenizmu od opatrovateľky: Za to, čo spravila babičke trpiacej demenciou, by ste ju...

Neľudské správanie opatrovateľky Zobraziť galériu (3)
Neľudské správanie opatrovateľky (Zdroj: YouTube)

BIRMINGHAME - Babička sa na staré kolená dočkala nechutného zaobchádzania. Spôsobovali jej ho opatrovateľky, ktoré za opateru staručkej pani boli riadne platené. Takéto správanie si nezaslúži nikto a už vôbec nie bezmocný starý človek trpiaci vážnym ochorením. Skrytá kamera odhalila príčinu modrín matky štyroch detí.

Betty Boylanová je 77 – ročná pani, ktorú na staré kolená dobehla choroba a stal sa z nej pacient trpiaci demenciou. Starala sa o ňu 49 – ročná opatrovateľka Bina Begumová, ktorá si svojim správaním spôsobila poriadne problémy. Po tom, ako sa na tele staručkej pani objavili nevysvetliteľné modriny jej deti zakročili. Nainštalovali do televízora skrytú kameru.

K tomuto kroku pristúpil babičkin zať Nigel Jarvis, ktorý modriny našiel a po informovaní sa u manažéra opatrovateľského domu sa nedočkal vysvetlenia. "Rozhodol som sa preto kúpiť kameru a schoval som ju do zničeného televízora. Počas štyroch dní sme získali hrôzostrašné zábery. Cítil som sa veľmi zle, keď som to videl. Okamžite sme sa na miesto vrátili a zavolali políciu," opísal situáciu Nigel.

VIDEO hyenizmu od opatrovateľky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Správanie opatrovateľky sa ani náhodou nepriblížilo ľudskému zaobchádzaniu. Na záberoch je vidieť ako Bina oblieka staručkú pani a pritom ako jej dvíhala hlavu vôbec nebrala ohľad na stav pacienta. Hlavu jej pohodila späť do kresla, pričom je počuť ako pani vzlyká. Po chvíľke do miestnosti vstúpila ďalšia opatrovateľka, ktorá sa do neempatického procesu zapojila. Babičku pri česaní celu ostriekala deodorantom.

Po prevalení incidentu boli obe opatrovateľky vyhodené. Rodine sa ospravedlňovali za svoje neprijateľné správanie. Bina bola pre svoje správanie zatknutá. Nakoniec ale bola prepustená a väzeniu sa vyhla. Čomu sa ale nevyhla je 12 mesačný trest v podobe výkonu neplatenej práce a pokute vo výške 270 libier (315 eur). "Je to hanba. Mala by ísť do väzenia a na opatrovateľky ako bola ona, by mala byť poslaná kontrola. Som znechutený z toho, čo urobila. Ale tiež mi jej je ľúto, lebo s tým bude žiť celý život," vyjadril sa Nigel.

VIDEO hyenizmu od opatrovateľky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Stará pani má štyri dospelé deti, ktoré sú zo zistenia zdesené. Na súde sa im verejne Bina ospravedlnila a svoje konanie oľutovala. V jej liste sa písali kajúce slová plné prejavenej ľútosti. Polícia nevyšetruje iba násilné správanie ale aj spomínaný okamih s deodorantom. Na záberoch je totiž počuť, ako Betty prosí, aby prestali. Nato jej jedna z opatrovateliek s výsmechom odvrkla "lepšie ako lajno."

Nedôverovali opatrovateľke a urobili dobre: VIDEO, čo robila za chrbtom vojnového veterána

Betty bola do opatrovateľského domu presťahovaná v septembri roku 2015. Musela tam zostať potom, čo jej manžel Timmy ochorel a zomrel. Rodina mesačne platila 1000 libier (1162 eur), aby sa o ňu v zariadení starali. Rodina priznala svoje tušenie o tom, že sa niečo dialo. Modriny totiž nasvedčovali, že nie je všetko v poriadku. Pravda, ktorú ale videli na vlastné oči bola bolestivá.

K hroznému prípadu sa vyjadrila aj riaditeľka zariadenia Vivienne Birch a potvrdila, že ošetrovateľky boli okamžite prepustené. "Ostali sem šokovaní a zarmútení zo záberov. Hlboko sa ospravedlňujeme a je nám ľúto, čo bolo spôsobené rodine pani Boylanovej. Sme hrdí na prácu našich zamestnancov ale takéto správanie sa nesmie tolerovať," s ľútosťou poznamenala riaditeľka. 

Viac o téme: OpateraBabičkaOpatrovateľka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu