Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najbizarnejšie zásahy českej polície: Chytali osamelú dogu v električke aj klokana Skippyho

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRNO - Strážnici v Brne si vlani museli poradiť s niekoľkými kurióznymi úlovkami. Chytali napríklad užovku čiernu či stádo koní blokujúcich Královopolský tunel. Zaoberali sa aj tibetskou dogou, ktorá cestovala sama električkou za svojou mamou, povedal hovorca strážnikov Jakub Ghanem.

 
Tento článok si môžete aj vypočuť. Je nahovorený umelou inteligenciou - ospravedlňte prosím prípadne nedostatky.

Strážnici vlani zaviezli do útulku celkom 653 odchytených psov, čo je rovnaké číslo ako rok predtým. Prístrešie vlani poskytli aj 302 odchyteným mačkám, tých bolo o 11 viac ako v roku 2015.

Vystrašení vodiči zalarmovali políciu: Hrozné FOTO nahej záhady pri smetnom koši

Ku kurióznymm prípadom podľa Ghanema patrí jazda osamotenej tibetskej dogy električkou. V polovici októbra pricestovala linkou číslo 5 na Mendlového námestie. Ukázalo sa, že do električky pravdepodobne nastúpila už v Zábrdoviciach. Rovnakou električkou so svojím majiteľom pravidelne chodievala k známym, ktorí vlastnia suku, z ktorej vrhu pes pochádzal. Cestovateľku ale zradila nepravidelnosť v cestovnom poriadku, električka totiž nezachádzala až na Poříčí, ako bolo zvykom, ale končila už v slučke na Mendlovom námestí.

„Svojím urasteným telom budilo zviera rešpekt u cestujúcich aj u vodiča, inak však bolo prítulné. Presvedčili sa o tom privolaní strážnici, ktorí psa bez problémov vyviedli na ulicu a spojili sa s majiteľom, ktorého telefónne číslo si prečítali zo známky na obojku,“ opísal Ghanem.

Stádo koní zablokovalo dopravu

V polovici februára strážnici pomáhali odchytiť splašené stádo štyroch koní, ktoré sa pohybovalo medzi Komínom a Medlánkami. Dostalo sa až do Královopolského tunela, kde zablokovalo dopravu. Zvieratám sa darilo utekať asi dve hodiny.

Najbizarnejšie zásahy českej polície:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

V polovici marca strážnici odchytávali v Turanoch jeden a pol metra dlhého hada. Podľa sfarbenia mohlo ísť o jedovatú bojgu stromovú. „Strážnik z odchytovej služby preto k jeho zabezpečeniu použil špeciálnu odchytovú tyč, ktorou sa mu podarilo lapiť hada kúsok pod hlavou,“ uviedol Ghanem. Nakoniec sa ukázalo, že išlo o podstatne menej nebezpečnú užovku čiernu.

Pestré boli aj úlovky v minulých rokoch. Strážnikov zamestnala napríklad mula stojaca na autobusovej zastávke alebo ovce, ktoré komplikovali prevádzku na diaľnici. Opakovane chytali tiež klokana Skippyho, ktorý úspešne unikal z farmy v Horných Heršpiciach.

Viac o téme: Polícia Kuriózne zásahy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu