Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Žena sa zrútila po tom, čo po pôrode prvýkrát uvidela svoje dieťa

Matka svoje dieťa odvrhla Zobraziť galériu (3)
Matka svoje dieťa odvrhla (Zdroj: profimedia.sk)

PATNA - Neznámej žene v Indii sa narodilo dieťa s vážnou kožnou chorobou zvanou harlequin ichthyosis, ktorá spôsobila, že bábätko vyzerá ako mimozemská bytosť. Jeho rodičia boli po pôrode šokovaní a o dieťa sa odmietajú starať.

Žena z indického štátu Bihár, ktorá si neželala zverejniť svoju identitu, porodila v štátnej nemocnici v metropole Patna uplynulý víkend. Akonáhle však svoje dieťatko zbadala, zhrozila sa. Trpí totiž vážnym ochorením zvaným ichtyóza typu harlekýn. To spôsobuje, že koža jeho nositeľa je extrémne hrubá a suchá a tvár zdeformovaná. 

FOTO Žena sa zrútila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Rodičia dievčatka sú vraj jeho vzhľadom tak traumatizovaní, že sa ho vzdali. Myslia si, že je prekliate a také dieťa doma nechcú. Matka si ho aj vzala na pár dní domov, no odmietala ho kŕmiť a drža na rukách. "Veľmi som sa na bábätko tešila, ale teraz som v šoku. Neviem, ako sa to stalo, ale sme z toho úplne zničení," povedala pre denník Times of India. 

FOTO Žena sa zrútila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dieťa sa narodilo predčasne, v 32. týždni namiesto v 36-tom. Pôrod však prebehol bez komplikácií a prirodzene. Podľa lekárov ale nebude žiť dlho; žiadny z jeho orgánov sa totiž nevyvinul úplne. Ide údajne len o druhý zdokumentovaný prípad ichtyózy typu harlekýn v Indii. Ten prvý zaznamenali vlani v júli v meste Nagpur. Chlapček po dvoch dňoch zomrel. 

Viac o téme: IndiaIchtyóza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu