Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

O tom, ako donáška z McDonaldu stála zákazníčku namiesto desať libier takmer štyri stovky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

REDCAR - Čoraz viac ľudí sa uchyľuje k tomu, že namiesto toho, aby si vyšli na obed niekde von, si ho objednajú do práce. Je to jednoducho pohodlnejšie. Jedna Angličanka sa ale pekne okašľala, keď za donášku v konečnom dôsledku zaplatila namiesto 10 takmer 400 libier. A ešte k tomu skončila aj na súde.

Tridsaťjedenročná Katie Richieová si ešte vlani v máji objednala donášku z McDonaldu, ktorá ju vyšla na menej ako desať libier. No po jej dojedení spravila osudnú chybu - prázdne papierové vrecko odhodila na ulicu a nie tam, kam odpad patrí - do koša. 

O tom, ako donáška
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Takáto arogancia voči životnému prostrediu sa aspoň v grófstve North Yorkshire trestá tvrdo; miestne úrady neporiadnu obyvateľku pohnali kvôli tomu až pred súd. Usvedčil ju účet a poznámka s adresou vo vrecku, na ktorú bola donáška doručená. 

Objednal si donášku jedla, potom zaspal: Ráno zažil PREKVAPENIE od poslíčka

Rozsudok nad Richieovou vyniesli začiatkom januára v jej neprítomnosti. Má zaplatiť pokutu vo výške 220 libier a ďalších 175 libier ako náhradu súdnych trov. Jediný obed ju tak vyšiel poriadno draho - až 395 libier. "Odpadky nepatria na ulicu, ale do koša. Ľudia, ktorí ich hádžu na zem, budú za to potrestaní, berieme túto záležitosť veľmi vážne. Dúfame, že tento prípade poslúži ako varovanie pre ostatných do budúcnosti," vyhlásil Alec Brown z mestskej rady. 

Viac o téme: McdonaldDonáška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu