Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sestry, ktoré boli nezvestné od roku 1985, objavili živé: Šokujúce rozuzlenie príbehu

Kimberly a Kelly Yatesové Zobraziť galériu (3)
Kimberly a Kelly Yatesové (Zdroj: profimedia.sk)

HOUSTON - Ide o veľmi silný a skutočný príbeh. Matka sa pre neveru svojho manžela rozhodla pre ten najbolestivejší krok. Po prevalení mužovej aféry bez slova zobrala spoločné dve deti a uniesla ich. Dnes čelí šesťdesiatdeväťročná žena obvineniu.

Ako potvrdila polícia Rhode Island, Elaine Yatesová bola zatknutá pre podozrenie z únosu. Ten sa mal uskutočniť ešte pred 30 rokmi a unesenými boli dve malé dievčatá. Konkrétne išlo o spoločné dcéry Elaine a jej dnes už bývalého manžela Russella Yatesa. Kimberly mala v tej dobe iba 4 roky a jej mladšia sestra Kelly iba 10 mesiacov. K únosu prišlo 26. augusta roku 1985.

Kimberley Yatesová
Zobraziť galériu (3)
Kimberley Yatesová  (Zdroj: profimedia.sk)

K tomuto odsúdeniahodnému činu údajne prišlo po tom, čo Elaine zistila, že jej je manžel neverný. Russell sa mal priznať k tomu, že svoju manželku pri hádke o jeho nevere udrel. Išlo ale vraj o prvé fyzické napadnutie. Tri týždne od tohto incidentu išiel majiteľ baru Russell do práce. Vrátil sa neskoro v noci a dom našiel úplne prázdny. Predpokladá sa, že Elaine využila situáciu, ušla a zobrala so sebou aj dve malé dcérky.

Russell podal žiadosť na zverenie dcér do jeho úplnej opatery. Na pojednávanie ale Elaine nedorazila. Dňa 16. novembra 1988 bol vydaný na matku zatykač. Dlhé roky trvalo, kým sa dievčatá našli. Stalo sa tak po tom, čo polícia deň pred štedrým dňom roku 2016 obdržala anonymný tip. Elaine teraz čelí dvom obvineniam z únosu, jej bývalý manžel ale nechce, aby bola stíhaná. "To nie je pomoc pre ňu alebo pre mňa. Ja len túžim a chcem vidieť svoje deti," vyjadril sa pre média Russell.

Kelly Yatesová
Zobraziť galériu (3)
Kelly Yatesová  (Zdroj: profimedia.sk)

Spoločné dcéry majú dnes 35 a 32 rokov. Tak ako si ich matka zmenila meno aj im boli zmenené. Terajšia identita ale ostáva utajená. Elaine roky vystupovala pod menom Liana L. Waldberg a rovnako ako jej dcéry žila v Texase v meste Houston. Russell, ktorý bol oficiálne so svojou manželkou rozvedený v roku 1996 je úprimne šťastný. "Vždy som sa snažil nájsť svoje deti. Teraz viem, že sú a môžu sa so mnou skontaktovať," zakončil šťastný otec nájdených dievčat. 

Viac o téme: DetiMatkaúnosPomstaObvinenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu