Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tínedžer (†17) sa na Štedrý deň prebudil z kómy: Zázrak, mysleli si, no prišli jeho posledné slová

Jaya uviedli do umelej kómy Zobraziť galériu (3)
Jaya uviedli do umelej kómy (Zdroj: profimedia.sk)

NOTTINGHAM - Jay Oxley trpel zákerným ochorením a bol na tom už tak zle, že ho museli uviesť do kómy. Na veľkú radosť svojich rodičov sa z nej práve na Štedrý deň prebudil, aby im niečo povedal. To boli jeho posledné slová, krátko nato zomrel.

Sedemnásťročnému Jayovi takto pred rokom diagnostikovali lymfoblastický lymfóm, čo je zriedkavá a mimoriadne agresívna forma rakoviny. Absolvoval chemoterapiu, no nezabrala, tak mu v júli transplantovali kostnú dreň. Uchytila sa, no chlapcovi sa bohužiaľ i napriek tomu rapídne zhoršil zdravotný stav, keď mu museli vyoperovať žlčové kamene. Okrem toho chytil infekciu na pľúcach a trpel aj mikroangiopatiou. 

Tínedžer (†17) sa na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Tínedžera 11. decembra uviedli do indukovanej kómy, aby sa mohol zotaviť. V deň Vianoc sa z nej prebudil, čo jeho rodičov, brata a sestru mimoriadne potešilo. "Veselé Vianoce, všetkých vás veľmi ľúbim," boli jeho posledné slová, ktoré adresoval svojim najbližším. 

Tínedžer (†17) sa na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Chvíľu po tom sa ale mladíkov stav opäť zhoršil a upadol späť do kómy. Rodina bola celý čas pri ňom a dúfala, že sa z toho dostane. Nestalo sa; v pondelok 9. januára zomrel. 

Tínedžer (†17) sa na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Od prvého dňa, keď sme zistili, že má rakovinu, zvádzal mimoriadne ťažký boj. Keď povieme, že sme na neho hrdí, nevystihuje to, čo presne cítime. Mal srdce leva a nikdy sa nezvdával. Chýba nám jeho smiech, nevrlý pohľad, ktorý mal každé ráno a aj naše spoločné hlúpe žartíky. Zanechal po sebe prázdno, ktoré nik iný nezaplní," povedali jeho rodičia Ben a Claire denníku Nottingham Post. 

Viac o téme: RakovinaLymfóm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu