Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Expert vyvrátil predstavu o mimozemšťanoch: Žiadni zelení mužíci

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MOUNTAIN VIEW - Ako by vyzerali mimozemšťania, keby existovali? Túto otázku si kladie mnoho ľudí, ktorí si väčšinou predstavujú, že sú to malí zelení mužíci s veľkými hlavami. No vedci v tom majú celkom jasno.

Mnohí ľudia veria, že vo vesmíre nie sme sami a majú aj predstavu o tom, ako by mohli mimozemšťania vyzerať. Lenže tú im teraz odborníci úplne vyvrátili. Seth Shostak, riaditeľ kalifornského Inštitútu pre hľadanie extraterestriálnej inteligencie (SETI), tvrdí, že by sa v prípade, že naozaj existujú, viac ako na ľudí podobali na stroje. Nakoniec, týmto smerom sa podľa neho uberá aj samotné ľudstvo.

Expert vyvrátil predstavu o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Technológie sa rozvíjajú závratným tempom. V tomto storočí určite vynájdeme mysliace stroje. Mimozemšťania tak zrejme už urobili a aj tak vyzerajú," vysvetlil v televíznej šou StarTalk, ktorú vysiela Kanál National Geographic. Nemal tým samozrejme na mysli chodiacich a hovoriacich robotov, ale skôr predstavu, že nie v príliš ďalekej budúcnosti budú stroje množstvo činností vykonávať samostatne, za pomoci nejakej formy umelej inteligencie.

Expert vyvrátil predstavu o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

A Shostak zašiel ešte ďalej, keď poznamenal, že nie je vylúčené, že umelá inteligencia prežije svoj biologický náprotivok. "Doba medzi vynájdením technológie na objavovanie životov na iných planétach a vynájdením umelej inteligencie sa pohybuje na úrovni len niekoľkých storočí. To je, kozmicky vzaté, veľmi krátko. To znamená, že väčšina inteligencie vo vesmíre je syntetická," dodal. 

Viac o téme: VesmírMimozemšťan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu