Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smrteľne chorý muž mesiace hľadal novú rodinu pre syna (4)

Nick so synčekom Loganom Zobraziť galériu (2)
Nick so synčekom Loganom (Zdroj: profimedia.sk)

PAIGNTON - Nick Rose strávil posledné mesiace hľadaním novej rodiny pre svojho synčeka. Krutá diagnóza ho prinútila bojovať o každé zrnko nádeje. Posledných deväť mesiacov života daroval budúcnosti štvorročného Logana.

Napriek rakovine v terminálnom štádiu dokázal Nick Rose (†40) z Paigntonu urobiť za deväť mesiacov všetko, čo chcel ešte v živote stihnúť. Jeho túžbou bolo nájsť novú rodinu pre štvorročného synčeka Logana, ktorého vychovával sám. Trápenie sa začalo, keď si našiel hrčku na krku. Zákerná choroba sa mu z kostí rozšírila aj do pľúc a metastázy už lekári nedokázali zastaviť. Začiatkom januára Nick boj s rakovinou prehral.

Osudom skúšaný vojak si prešiel peklom: Zostali mu tri mesiace života, stal sa však zázrak

Podľa Nickových priateľov nejavila matka o chlapca záujem, a tak sa preňho otec snažil posledné mesiace života nájsť náhradnú rodinu, čo sa mu aj podarilo. O chlapčeka sa teraz starajú pestúni z Torquay. Vďaka priateľovi Aaronovi Cromptonovi, ktorý Nickovi posledné mesiace pomáhal, mohol Logan s ockom osláviť tie najkrajšie spoločné Vianoce.

„Nick sa snažil kvôli synovi zostať silný tak dlho, ako sa len dalo,“ uviedla Amy Comptonová, sestra Nickovho blízkeho priateľa, ktorá na internete vytvorila verejnú zbierku na Nickov pohreb. Peniaze, ktoré ostanú nazvyš, dostane Loganova nová rodina, uviedli britské médiá.

Smrteľne chorý muž mesiace
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: RakovinaNáhradná rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu