Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šťastná novomanželka (26) zašla počas dovolenky do obchodu: Jej život sa obrátil naruby

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Život novomanželky a dvojnásobnej matky zachránil orlí zrak lekárky, na ktorú Angličanka narazila v supermarkete na Cypre počas medových týždňov. Danielle McCullochová tu trávila príjemné dni voľna po tom, čo sa vydala na ostrove v Stredozemnom mori, no jeden zážitok ju prinútil okamžite konať. Doktorka si totiž všimla hrčku na jej krku a poradila jej, aby ihneď po návrate do Británie vyhľadala zdravotníkov, pretože je veľmi podozrivá. Lekári potvrdili, že je v treťom štádiu rakoviny štítnej žľazy a bez liečby by ju nádor zabil.

Lucii začali tŕpnuť nohy a za tri dni bolo po všetkých snoch: Zákerná choroba jej zničila život

Po svadbe sa v máji 2015 vybrali Danielle s manželom Mattom na rodinnú dovolenku na Cyprus. Keď išla žena na nákupy so svojou babičkou, ktorá tu žije, stretla sa v obchode s lekárkou, ktorá sa jej okamžite spýtala, či si dala tú hrčku, čo má na krku, vyšetriť. Danielle nevedela, ako zareagovať, pretože išlo podľa nej od neznámej osoby o rozhovor o veľmi osobných veciach, ale lekárka trvala na tom, aby po návrate do Británie okamžite vyhľadala pomoc. A tak sa aj stalo.

Danielle sa pre portál MailOnline vyjadrila, že vôbec nepociťovala strach, a dokonca aj výsledky z biopsie prišli v poriadku, ale lekári pre istotu aj tak chceli, aby si nechala hmotu odstrániť. Napokon chirurgovia po vybratí útvaru, nachádzajúceho sa vľavo pri štítnej žľaze, potvrdili, že išlo o rakovinový nádor v treťom štádiu. Angličanka tak prišla o celú štítnu žľazu a aby sa zničila rakovina, liečili ju rádioaktívnym jódom.

Šťastná novomanželka (26) zašla
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Počas nej ju museli držať v izolácii od jej dvoch detí, čo bolo pre ňu najťažšie. Dodnes je to pre ňu veľmi desivá skúsenosť, ale v porovnaní s liečbou iných druhov rakoviny a utrpením pri nej, sa jej toto zdalo ešte ako dar z nebies. Na krku jej zostane viditeľná jazva a bude musieť užívať do konca života lieky, pretože prišla o štítnu žľazu, taktiež ju čakajú pravidelné každoročné prehliadky v nemocnici.

Danielle sa však teraz snaží aspoň ostatných varovať, aby neignorovali nezvyčajné príznaky bez ohľadu na to, akokoľvek sú malé. Každý určite pozná svoje telo a ak niečo začne vybočovať z normálneho rámca, mal by si to dať radšej skontrolovať. Ona za záchranu svojho života vďačí lekárke, ktorá urobila nadprácu v čase voľna, pretože jej nemusela nič hovoriť, ale aj tak to urobila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu