Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dievčinu (21) trápili vyrážky po holení: Strašná správa od lekárov

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Rhiannon Douglasová (21), ktorá pracuje ako recepčná v anglickom Staffordshire, si v máji minulého roka všimla na svojich nohách drobné červené vyrážky. Spočiatku si myslela, že je to len kožná alergia na holenie, ale keď sa symptómy neustále zhoršovali, vyhľadala lekára. Po viacerých vyšetreniach odborníci dospeli k zdrvujúcej diagnóze.

Žena (38) si prečítala na internete jeden status: Zachránil jej život

Rhiannon si vyrážky spočiatku nevšímala. Nedávno bola na bratrancovej svadbe a keďže si chcela vziať šaty, tak si oholila nohy a práve tomu škvrny pripisovala. Po čase sa však už nedali prehliadať, a s obavou, či nemá meningitídu, vyhľadala lekára. Tej jej povedal, že má zapálené krvné cievy a predpísal jej ibuprofen.

Príznaky sa ale naďalej zhoršovali. Nohy jej začali puchnúť a trpela prudkou bolesťou v kĺboch. Chodenie po schodoch pre ňu predstavovalo hotové utrpenie, a tak ju poslali s podozrením na artritídu k reumatológovi. Steroidy síce opuch trochu uvoľnili, ale Rhiannon pribrala značne na váhe.

Dievčinu (21) trápili vyrážky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Jedného dňa, keď bola v práci, dostala hrozné bolesti chrbta a skončila v nemocnici, kde jej urobili krvné testy. Zrazeninu síce neobjavili, ale poslali ju pre istotu aj na röntgen. O niekoľko dní sa ukázali, že dievčina má zvláštny, 8,5-centimetrový nález na hrudi. Po odoslaní vzorky na biopsiu sa zistilo, že je to rakovina.

Mohlo by vás zaujať:
Nerozlučiteľná dvojka: Krehká blondína s majestátnym kamošom vás dostane

V polovici novembra odborníci potvrdili, že Rhiannon trpí vzácnym typom Hodgkinovho lymfómu. Našťastie ho lekári podchytili včas a vďaka liečbe sa jej nádor pomaly zmenšuje, a to aj bez toho, aby musela naďalej podstupovať chemoterapiu.

Dievčinu (21) trápili vyrážky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Mladá žena teraz všetkých vyzýva, aby nepodceňovali svoje zdravie, a ak si nie sú istí zvláštnymi príznakmi, aby radšej vyhľadali lekára. Ona sama dúfa, že vďaka pozitívnym vyhliadkam bude do leta v remisii.

Viac o téme: RakovinaLymfóm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu