Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Záhada na Marse: FOTO odhalilo niečo nezvyčajné medzi skalami

Čo to je? Zobraziť galériu (2)
Čo to je? (Zdroj: nasa)

LONDÝN - Mysle lovcov UFO pracujú na plné obrátky po tom, čo sa na jednej fotografii z Marsu objavila záhadná zelenomodrá guľôčka "pohodená" medzi skalami. Dokonca ani vedci nemôžu tento úkaz bagatelizovať, pretože nejde o optický klam. Rozdiel je len v tom, že konšpirátori jej pôvod pripisujú možným obyvateľom tejto červenej planéty.

Slovenka povedie jedinečnú misiu na Mars: Neteším sa na stravu, spať budeme ako v rakve

Dokonale vytvarovaná guľa presvedčila pátračov po mimozemskom živote, že je ďalším dôkazom jeho existencie. Záhadný objekt podľa portálu thesun.co.uk zachytila sonda Mars Rover Curiosity už 20. decembra, snímka z 1. januára potvrdila, že nejde iba o náhodu. Ukazuje malý tmavý guľatý predmet vtesnený do červeného prachu medzi zvetranými skalami.

Záhada na Marse: FOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: nasa)

Aj keď na prvý pohľad pripomína loptu, s najväčšou pravdepodobnosťou ide o tzv. marťanské čučoriedky, drobné útvary, ktoré sa svojím sfarbením do modra podobajú na lesné ovocie.

Podľa jednej z teórií boli vytvorené pri vyvrhnutí roztavenej horniny zo sopky či pri dopade meteoritu. Ďalšia teória hovorí, že vznikli keď podzemná voda pretekajúca pórovitou horninou podnietila chemické reakcie, ktoré spôsobili, že sa železné minerály vyzrážali do menších guľôčok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu