Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Na narodeniny chcela koňa, rodičia jej dali niečo lacnejšie

Hannah Simpsonová so svojou Lilou
Hannah Simpsonová so svojou Lilou (Zdroj: Instagram/hanney_simpson)

INVERCARGILL - Hannah ako iné deti mala svoj detský sen. Túžila po živom koníkovi, no toho sa nedočkala. Rodičia svojej dcére dopriali k narodeninám čosi iné. Bol to nečakaný dar v podobe malého teliatka.

Sen o koníkovi sa rozplynul po tom, čo jedenásťročnej Hannah Simpsonovej rodičia vysvetlili, že ide o veľmi drahú záležitosť. Náhradou sa stalo malé teliatko. Z nečakaného domáceho zvieratka sa vykľula najlepšia kamarátka.

Mohlo by vás zaujať:
Nerozlučiteľná dvojka: Krehká blondína s majestátnym kamošom vás dostane

Priateľstvo medzi dnes už osemnásťročnou tínedžerkou a jej sedemročnou kravičkou, ktorej dala meno Lila, sa zmenilo na najlepšie. Pravidelné prechádzky a každodenné jazdenie po okraji mesta Invercargill na Novom Zélande ich pevne spojilo. Po siedmich rokoch spoločného života si mladá slečna pokladá rečnícku otázku, na ktorú nie je potrebné odpovedať: "Prečo jazdiť  na koni, keď môžete jazdiť na krave?"

Keď mala kravička Lila iba šesť mesiacov, mladšiemu bratovi dievčaťa skrsol v hlave bláznivý nápad. "Bola to odvážna myšlienka brata, aby som na Lilu nasadla a skúsila skákať. Ona neprotestovala a tak sme v tejto zábavke pokračovali naďalej," spomína na prvé skoky Hannah. "Vždy som milovala skákanie, vždy som chcela robiť parkúr na koni," vyjadrila sa majiteľka kravy.

Lila svojej pani splnila sen. Aj keď nerada cvála a chodí hore alebo dole z kopca, bavia ju prechádzky, plávanie aj skákanie. Hannah svojej najlepšej priateľke venovala veľa času. Dnes dokáže preskočiť prekážky vo výške až 1,4 metra. "Je to krava a nemôžem očakávať, že bude jazdiť ako kôň," priznáva Hannah. "Niekedy potrebuje štuchanec, aby sa vôbec pohla."

Hannah nemá s Lilou žiadne veľké plány, čo sa týka profesionálneho jazdenia alebo súťaženia. "Nemyslím si, že by sa dokázala správať mimo tak ako doma. A ja nepotrebujem súťažiť. Je to zvláštnejšie zviera ako kôň, je viac vzácna," priblížila. 

Pred dvoma rokmi dostala Hannah koňa menom Sammy, no ešte vždy uprednostňuje jazdu na svojej Lile. Ich vzťah je veľmi silný a existuje medzi nimi nerozlučné priateľstvo. 

Viac o téme: ZvieraKravaDarDomáci miláčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu