Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Nádory po celom tele spravili zo ženy netvora: FOTO katastrofálneho výzoru, je z nej vyvrheľ

Hosineara Begumová Zobraziť galériu (3)
Hosineara Begumová (Zdroj: profimedia.sk)

DHÁKA - Narodila sa s malým pupáčikom na hornej pere a drobnými hrčkami na tvári a krku. Teraz je jej výzor katastrofálny. Stovky nádorov pokrývajúcich ženské telo vyzerá odstrašujúco. Pred svetom sa skrýva a dedinčanom sa snaží vyhýbať. Medzi nimi je známa ako "Zemiaková žena".

Hosineara Begumová si prechádza v živote naozaj tŕnistou cestou. Narodila sa s malými pupáčikmi a po zákroku lekára sa začali šíriť po celom tele. Niektoré vedia narásť až do veľkosti tenisových loptičiek. Vďaka nádorom sa z nej stal vyvrheľ spoločnosti. Žije so svojim jediným synom a jeho rodinou a na verejnosti sa často neobjavuje, ľudia si to totiž neprajú.

Život má kvôli ochoreniu naozaj ťažký. "Bolí to. Stačí, že sa trošku poškriabem a tečie mi krv. Nemôžem tú bolesť už prijať. Nikto so mnou nechce hovoriť. Ľudia sa otáčajú už keď ma vidia z diaľky," úprimne a so smútkom v hlase priznáva Hosineara. Ako sama povedala problém má aj s deťmi, tie sa jej boja. Aj vlastný vnúčik niekedy plače, keď ju vidí. "Žijem ako vyvrheľ. Myslím, že jediný spôsob, ako môžem byť slobodná je smrť."

Nádory po celom tele
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Hosineara nemôže poriadne rozprávať, jesť ani nosiť normálne oblečenie. Jej súčasťou sú neustále zábaly z mäkkej bavlny, ktoré jej zmierňujú bolesti. Chôdza je tiež veľmi komplikovaná, keďže nádory na tele útlej babičky vážia poriadne veľa.

Nebolo to takto vždy. Hosineara bolo šťastné dievča, ktoré bolo v 16 rokoch vydané za robotníka. Dvojica bola šťastná a zamilovaná. Do roka od uzavretia manželstva sa im narodil syn. Žena spomína nato, že v tom čase jej výzor bol v poriadku, mala na tvári a krku iba malé hrbolčeky. Neskôr sa ale stav zhoršil. Jej manžel to nezvládol a upadol do depresií. Nebol schopný financovať jej liečbu a nakoniec zomrel. "Môj manžel ma miloval. Boli sme spolu šťastní až do jeho smrti v decembri 1986. Stratil duševnú stabilitu. Bol neustále smutný, že nie je schopný zabezpečiť peniaze na liečbu," spomína Hosineara.

Manžel bol jej jediným priateľom, jej veľkou oporou. "Od chvíle, kedy z tohto sveta odišiel, začala som žiť ako nechcená osoba," povedala Hosineara. Nádory sa začali zväčšovať dva roky po tom, ako sa narodil ich spoločný syn. Spočiatku ich rast ignorovala, no čoskoro sa tempo nárastu nekontrolovateľne zrýchlilo. Navštívila niekoľko zdravotných zariadení, nikde jej nevedeli správne určiť diagnózu.

Nádory po celom tele
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Život bez liečby trval niekoľko rokov. Žiadne pomôcky, lieky, nič, čo by jej pomohlo pri liečbe. Nakoniec sa uchýlila k homeopatii, ako sama priznala trošku to pomohlo no nemohla v liečbe pokračovať. Dôvod? Nedostatok financií. "Matka navštívila niekoľko lekárov, nikto nevedel povedať, prečo sa to deje a či je možná liečba. Posielali ju neustále do nemocníc vo veľkých mestách. My sme ale nemali peniaze, tak sme sa snažili o domácu liečbu. Skúsili sme homeopatiu ale ani nato nebolo dostatok financií. Nemal som ani dostatok peňazí nato, aby som sa postaral o vlastného syna a manželku," priznal syn Saiful Islam.

Tri roky hľadala odpoveď na svoj zdravotný stav: FOTO strašného ochorenia, ktoré ju znetvorilo

Hosineara o nedostatku financií vedela a tak prestala brať všetky lieky už pred desiatimi rokmi. Je z nej frustrovaná žena, plná utrpenia. Uvedomuje si, že jediným jej  vykúpením je smrť. "Život je pre mňa veľkým trápením. Chcem už byť bez bolesti a jediný, kto mi dokáže pomôcť je Boh. Smrť je lepšia ako táto neznesiteľná bolesť," uzavrela nešťastná Hosineara. 

Viac o téme: NádorZemiaková žena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu