Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Najpodivnejšie veci, ktoré chceli cestujúci prepašovať v lietadle

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Replika vesty s výbušninami, mŕtve morské koníky vo fľaši, zlatý ručný granát či obrovský plyšový medveď. Aj takéto veci sa tento rok cestujúci pokúsili dostať na palubu lietadiel v Spojených štátoch.

Americký Úrad pre bezpečnosť dopravy rovnako ako koncom každého roka zverejnil aj na sklonku tohto aktuálneho zoznam najbizarnejších vecí, ktoré si cestujúci chceli zobrať na paluby lietadiel v roku 2016. Z príručnej batožiny bezpečnostní pracovníci skonfiškovali aj guľu na pripojenie prívesu k automobilu, ktorá mala tvar granátu či bejzbalovú pálku obmotanú ostnatým drôtom. Medzi top desať sa dostala aj atrapa ľudskej kostry určená na filmové nakrúcanie.

Najneuveriteľnejšie praktiky pašerákov drog: Zadok z nich bude štípať aj vás!

Snáď najväčšiu pozornosť verejnosti si vyslúžil obrovský plyšový medveď. Vstup na palubu mu odmietli na letisku v Los Angeles. Jeho majiteľom kuriózne nebolo dieťa, ale dospelý muž. Tvrdil, že medveď je darčekom od svojej priateľky, a keďže je taký veľký, kúpil mu i letenku, aby mal vlastné sedadlo. Bezpečnostní pracovníci ale usúdili, že medveď je priveľký na to, aby ho mohli skontrolovať prístrojmi na palubnú batožinu. Letecká spoločnosť ponúkla majiteľovi vrátenie peňazí za letenku za medveďa a jeho prevezenie v batožinovom priestore lietadla. Majiteľ ponuku odmietol, medveďa nechal na letisku a odletel bez neho. Neskôr sa priznal, že sa len snažil vyskúšať, či by takú hračku dostal na palubu.

Bezpečnostní pracovníci na letiskách sú na podobné kuriozity a niekedy až záhady zvyknutí. Kým nad niektorými len krútia hlavami, iné vedú k zatknutiu, prípadne až väzeniu. Napríklad v roku 2012 zastavili pasažiera, ktorý si do lietadla niesol 163 tropických rybičiek a desiatky ďalších tropických tvorov. Ďalší mal v príručnej batožine hlinenú nádobu a v nej časti ľudskej lebky. Tvrdil, že nevedel, čo v nádobe je.

Viac o téme: LietadloCestujúciPašovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu