Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Radosť vstúpiť! Uprostred mesta vyrástla rozprávková chalúpka

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: PR)

Myslíte si, že predvianočný hektický čas v meste nijako nejde dokopy s čarovnou atmosférou adventu? Neplatí to na mieste, kde sa po pár krokoch prenesiete z nákupného centra priamo do malebnej rozprávkovej chalúpky. V Poluse sa začalo predvianočné veselie!

Zo sladkostí v tohtoročných mikulášskych balíčkoch ostali dnes zrejme už len obaly, ale z Polusu si deti odniesli trvanlivejší darček od štedrého deduška v červenom kabáte – zážitok a kopec radosti.

Rázovitá rozprávková chalúpka, ktorá vyrástla v hlavnej rotunde Polus City Center, 6. decembra praskala vo švíkoch. Našťastie platí, že dobrých detí sa všade veľa zmestí, takže aj túto tlačenicu všetci ustáli s úsmevom na tvári a v očakávaní vzácnej návštevy – mikulášskej družiny. Ako správne „hviezdy“ si nerozlučiteľná trojka v zložení Mikuláš, čert(ica) a anjel dávali načas, privolať ich spoločne s deťmi pomáhala moderátorka Veronika Hatala, speváčka Mia a kúzelník.

Keď už nálada gradovala a malí návštevníci Polusu začali byť netrpezliví, dlho očakávaná trojica ohlásila svoj príchod a detský žúr sa mohol začať. Pozorným návštevníkom neušlo, že Mikuláš si nenechal hovoriť SantaClaus a neprišiel na soboch, ani s elfími asistentmi. Polus vedome stavil na tradičnú kartu slovenských Vianoc s cieľom priblížiť aj tým najmenším, ako naši predkovia v minulosti oslavovali najkrajšie sviatky roka.

Mikulášska oslava úspešne odštartovala sériu polusáckych predvianočných akcií. Najbližšie sa vaše obľúbené nákupné centrum symbolicky premení na sviatočnú slovenskú dedinu už počas víkendu 10. a 11. decembra, kedy môžete využiťtvorivú dielňu a priamo na mieste si vyrobiť originálnu dekoráciu na adventný veniec či vianočný stromček.Zručnosťou obdarené a v krojoch odeté dámyvás presvedčia, že tradícia ručnej výroby u nás stále prekvitá.

Pre malých fanúšikov gastronómie pripravuje Polus a jeho dvorná škola varenia Radosť variť ďalšie – doslova chutné – lákadlo: jedinečnú kuchársku šou, kde sa budú piecť a zdobiť medovníčky také lahodné, že budete mať čo robiť, aby u vás doma vydržali do Vianoc!

V rozdávaní radosti sa bude pokračovať aj 17. a 18. decembra. Príďte sa ešte raz poriadne nadýchať nefalšovanej atmosféry tradičných slovenských Vianoc s ukážkami paličkovania, vyšívania či vyrábania ozdôb zo šúpolia. Stále máte dosť času pridať sa k šikovným inštruktorkám a vyrobiť si vlastnú dekoráciu na zútulnenie vášho domova či ozdobiť várku vianočného pečiva. V Poluse vám so zvládnutím techniky pomôžu skúsení profesionáli, takže žiadne výhovorky, že máte obe ruky ľavé, tu neplatia. A ak vás zmôžu predvianočné nákupy či priveľa stresu v práci, aj v tom prípade je Polus tým pravým miestom, kam sa vybrať na dočerpanie stratenej energie. Nasajete ju pri sledovaní nadaných tanečníkov z folklórnych súborov Studnica a Studienka.

Zastavte sa v predvianočnom čase v Poluse, nechajte zhon pred dverami a pozrite sa na slovenské Vianoce trochu inak, tradičnejšie – uvidíte, že sú ešte farebnejšie a voňavejšie, ako ste si mysleli.

Informácie o programe nájdete na: www.poluscitycenter.sk

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu