Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poltonová Egypťanka nevyšla z domu už 25 rokov: Monštruózne telo možno čoskoro bude minulosťou

Iman Ahmad Abdulati Zobraziť galériu (2)
Iman Ahmad Abdulati (Zdroj: twitter.com/PatrikaNews)

DILLÍ - Egypťanka, ktorá údajne váži pol tony, má v najbližšom čase odletieť do Indie na operáciu. Ak sa jej hmotnosť potvrdí, znamenalo by to, že je najťažšou ženou na svete. Chirurgický zákrok jej má pomôcť nadváhu obmedziť, informoval spravodajský server BBC.

Tridsaťšesťročnú Iman Abdal Atyovovú dopraví lietadlo do Bombaja, kde ju plánuje operovať doktor Muffazal Lakdavala. Jej cestu skoro zmarila byrokracia - indické veľvyslanectvo v Káhire jej totiž odmietlo udeliť vízum, pretože si pre neho nebola schopná dôjsť osobne.

Pomohol až odkaz, ktorý chirurg poslal cez Twitter indickej ministerke zahraničia, ktorá teraz sama čaká v nemocnici na transplantáciu obličky - a bola ochotná poskytnúť pomoc.

Iman Ahmad Abdulati
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: twitter.com/Ahmed_imMohsin)

Rodina tvrdí, že Iman váži 500 kilogramov a z domu nevyšla už 25 rokov. Ak by sa to potvrdilo, bola by najťažšou žijúcou ženou sveta. Terajšou držiteľkou tohto titulu v Guinnessovej knihe rekordov je Američanka Pauline Potterová, ktorá vážila 292 kilogramov.

Doktor Lakdavala podľa fotografií odhaduje, že Iman váži najmenej 450 kilogramov. Jej rodina uviedla, že pri pôrode mala päť kilogramov a bola jej diagnostikovaná elefantiáza, teda choroba, ktorá spôsobuje monštruózne zväčšenie končatín či ďalších častí tela. Táto diagnóza ale zrejme nebola správna, uviedol doktor Lakdavala, ktorý je presvedčený, že Egypťanke dokáže pomôcť.

Viac o téme: ObezitaNadváhaIndiaEgypt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu