Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tri roky hľadala odpoveď na svoj zdravotný stav: FOTO strašného ochorenia, ktoré ju znetvorilo

Cathy niekedy nedokáže vstať z postele Zobraziť galériu (3)
Cathy niekedy nedokáže vstať z postele (Zdroj: profimedia.sk)

DETROIT - Cathy Garzaová bola už zúfalá, keď musela počas troch rokov navštíviť až sto doktorov. Ani po sérii testov a vyšetrení jej totiž nikto nebol schopný povedať, čo sa s ňou deje. Žene začali vypadávať vlasy a zuby a na koži sa jej objavili bolestivé pľuzgiere. Až nedávne testy odhalili, že má vzácny typ rakoviny.

Päťdesiatjedenročná Cathy z Detroitu dlhé tri roky trpela nepríjemnými symptómami. Najprv sa jej na líci objavil malý červený kruh. Neskôr sa jej po takmer celom tele začali vyhadzovať pľuzgiere a vyrážka. Žena trpela veľkými bolesťami a navyše začala prichádzať o vlasy aj zuby. Vyzerala ako obeť popálenín. 

Tri roky hľadala odpoveď
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Lekári boli bezradní a netušili, čo tento stav spôsobuje. Za posledné roky Garzaová vyhľadala pomoc takmer stovky lekárov, podstúpila sedemdesiat biopsií, štyridsať vyšetrení kože a stovky krvných testov. Koncom leta sa konečne podarilo túto nekonečnú hádanku rozlúštiť. Doktori zistili, že žena trpí veľmi vzácnym typom rakoviny krvi, tzv. T-bunkovým lymfómom. Momentálne podstupuje chemoterapiu, protónovú terapiu a iné liečebné procedúry, ktorými sa snažia zachrániť jej život. 

Tri roky hľadala odpoveď
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Keď to bolo najhoršie, 95 percent môjho tela bolo pokryté bolestivými pľuzgiermi. Vyzerala som, akokeby som niekde zhorela. Bolelo to už len pri samotnom dotyku. Niekedy, keď vstanem z postele, po mne ostane samá krv a odpadnutá koža, je to naozaj niečo hrôzostrašné," opisuje svoje problémy bývalá majiteľka záchranného centra pre zvieratá. 

Tri roky hľadala odpoveď
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Cathy si udržiava pozitívny postoj k životu, hoci priznala, že častokrát myslí aj na to, že môže umrieť. Momentálne sa snaží vyzbierať peniaze na pokrytie svojich liečebných nákladov, pretože všetky úspory, ktoré mali s manželom Albertom, už minuli. "Doktori robia čo môžu, ale je to veľmi nákladné, najmä po tých rokoch, ktoré sme strávili hľadaním odpovedí," dodala. 

Viac o téme: RakovinaLymfómRakovina krvi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu