Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Strašidelný rituál má dohru: HIV nakazená hyena, ktorá spávala s deťmi za 6 eur, bude pykať

Eric Aniva Zobraziť galériu (3)
Eric Aniva (Zdroj: bbc)

BLANTYRE - Súd v Malawi v piatok uznal vinným muža, ktorý si nechával platiť za rituálny pohlavný styk s ovdovenými ženami a mladistvými, čo je v tejto africkej krajine zakázané. Eric Aniva, prezývaný hyena, priznal sex s viac ako stovkou žien. Informoval o tom spravodajský server BBC. Aniva navyše šíril vírus HIV, ktorý spôsobuje chorobu AIDS. Sám je totiž HIV pozitívny, čo tajil.

Strašidelný rituál: Mužov si najímajú na sex, táto HIV pozitívna hyena spí s dievčatami za 6 eur

Malawi sa podobným prípadom zaoberalo vôbec prvýkrát. Súd štyridsaťpäťročného Anivu uznal vinným z prevádzkovania "škodlivých kultúrnych zvyklostí". O výške trestu sa rozhodne 22. novembra.

Strašidelný rituál má dohru:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: bbc)

Aniva sa priznal k pohlavnému styku so 104 ženami. Časť z nich boli čerstvé vdovy, u ktorých bol vynútený sex súčasťou očistného rituálu po smrti muža. Aniva prevádzkoval sexuálny styk aj s maloletými dievčatami, aby ich pripravil pre dospelosť. Niektoré mali ešte len 12 rokov.

Za tieto služby dostával peniaze. Pre niektoré miestne komunity sú totiž podobné rituály súčasťou tradičnej kultúry. Aniva v činnosti pokračoval, hoci vedel, že je nakazený vírusom HIV.

Strašidelný rituál má dohru:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: bbc)

Anivu zatkli tento rok v júli na príkaz prezidenta Petera Mutharika. Ten vtedy uviedol, že nie je prípustné páchať takéto násilie pod rúškom kultúrnych zvyklostí. Nariadil tiež prešetriť rodičov a muža, ktorých sa prípad týka.

Viac o téme: RituálHIVMalawiEric Aniva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu