Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tretiu svetovú vojnu prežijú vyvolení: Zoznam 9 miest, kde žijú budúce generácie ľudstva

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WASHINGTON - Pocit ohrozenia a strach z budúcnosti sú pre človeka 21. storočia symptomatické. Nepriateľ sa môže kedykoľvek vynoriť z tmy neznáma. Existujú však výnimky, miesta, ktorých sa apokalypsa v podobe tretej svetovej vojny nedotkne. Pozrite sa, kam by ste sa mali presťahovať.

Hrozba globálnej katastrofy je reálnejšia ako v ktorýchkoľvek iných obdobiach ľudstva. Jadrové zbrane by dokázali zjazviť tvár Zeme na nepoznanie, nehovoriac o miliónoch ľudských obetí. Ak máte strach o život už teraz, inšpirujte sa deviatimi miestami, kde môžete podľa britských médií hľadať bezpečné útočisko.

Donald Trump oživil zabudnuté proroctvo Nostradama: Príchod tretieho antikrista a... AMEN

Island

Ideálnou krajinou, kam sa ani slnko nepozrie, je Island, vzdialený stovky kilometrov od pevniny. Keďže je tento vzdialený ostrov mimo politických záujmov iných krajín, mali by ste tam nám nájsť pokojný život. A ak by vám aj na Islande predsa len niečo hrozilo, hladom neumriete – môžete sa až do konca života venovať rybárčeniu.

Tretiu svetovú vojnu prežijú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ostrov Lewis

Sebestačný škótsky ostrov je asi tri hodiny plavby vzdialený od pevniny. Nepriťahuje pozornosť a je to celkom príjemné miesto, kde by mohli pokračovať dejiny ľudskej civilizácie.

Antarktída

Tento mrazivý kus planéty zrejme nebude vhodný pre teplom rozmaznaných pozemšťanov. Pripravte sa na poriadne tvrdý život v drsných prírodných podmienkach. Odmenou za túto voľbu vám bude nezáujem zo strany vojnových dobyvateľov.

Tretiu svetovú vojnu prežijú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Kansas City

Kansas City je dobrou voľbou v prípade, že by do tretej svetovej vojny neboli zapojené jadrové zbrane. Toto americké mesto je obklopené úrodnou pôdou a môžete sa venovať tradičnému poľnohospodárskemu povolaniu.

Yukon

Yukonská oblasť by mohla zaujať najmä milovníkov prírody. Táto kanadská oblasť je bohatá na minerály a divú zver. Ak máte povahu bojovníka a milovníka, neexistuje lepšie miesto pre vás.

Kapské Mesto

Kapské Mesto je tretím najväčším mestom Juhoafrickej republiky. Keďže je oblasť pod silným západným vplyvom, nebudete sa musieť vzdať pohodlného životného štýlu, kým bojujúce strany nezložia zbrane.

Guam

Ostrov Guam s prekrásnym pobrežím a vojenskou a leteckou základňou USA by mohol byť vhodným útočiskom pre ľudí, ktorí sa chcú vyhnúť celosvetovému konfliktu sofistikovaným spôsobom. Pod lampou je predsa najväčšia tma.

Tretiu svetovú vojnu prežijú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Bern

Hlavné mesto Švajčiarska, ktoré je politicky neutrálne, sa pýši vysokou životnou úrovňou. Krajina sa odjakživa stráni vojenských konfliktov, ak by však predsa len tretia svetové vojna zachvátila Európu, nie je vylúčené, že by mohol chcieť niekto siahnuť na švajčiarsky kapitál.

Viac o téme: Apokalypsa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu