Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Chlapec v lietadle ovracal žene drahú kabelku: Tá chce teraz peniaze na novú, má na to nárok?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Ak ste fanúšikmi komplikovaných dilem, potom tu pre vás jednu máme. Chlapcovi v lietadle prišlo zle a ovracal kabelku jednej cestujúcej. Lenže tá kabelka bola veľmi drahá a pani ju chce teraz preplatiť. Má na to nárok?

Nie každý znáša lietanie a mnohým ľuďom sa na palube urobí zle. To sa stalo aj malému chlapcovi, ktorý to nevydržal a začal zvracať. Ale takým spôsobom, že pošpinil takmer všetko vo svojom okolí. Okrem iného aj kabelku jednej pasažierky v hodnote 900 libier (1009 eur). 

Ako si môžete predstaviť, jej majiteľka nebola vôbec nadšená, lebo taška od zvratko strašne smrdela aj po tom, ako ju vyčistila. Navyše v nej ostali fľaky, tak požiadala matku chlapca, aby jej preplatila profesionálne čistenie alebo jej rovno dala peniaze novú kabelku. 

Chlapec v lietadle ovracal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Celú situáciu opísala matka na portáli Mumsnet.com. "Bol to dlhý let so silnými turbulenciami a môj syn to veľmi zle znášal. Povracal sa, ale všetko, čo sa dalo, sme očistili. O hodinu neskôr sa žena s kabelkou prihovorila môjmu manželovi s tým, že dúfa, že náš syn je v poriadku, ale že jej ovracal kabelku. Ospravedlnili sme sa, ale ona na to, že jej musíme z nášho poistenia preplatiť čistenie." 

A teraz vyvstala dilema, či má dotyčná žena nárok na preplatenie škody alebo nie. Ľudia sa nevedia zhodnúť a rozdelili sa na dva tábory. "Nie je nikoho chyba, čo sa stalo, ale to dieťa tak či tak poškodilo jej kabelku. Keby stála desať libier, tak by určite neváhali a hneď mi jej tých desať libier dali. Problém je v tom, že bola taká drahá. Ale na to predsa je cestovné poistenie," napísal jeden užívateľ. "Vaše dieťa ovracala niekomu tašku. Smrad zvratkov nikdy nezíde, takže je len prirodzené, že chce tá pani preplatiť škodu," pridáva sa druhý. 

Manželia našli na pláži podivnú páchnucu hrudu na FOTO: Prekvapenie za 125-tisíc eur

Ďalším ale akokeby vadilo, že má niekto na to, aby si mohol dovoliť kúpiť takú drahú kabelku a tvrdia, že je to všetko jej vina. "Nemala si ju dávať na podlahu, keď tak veľa stála," podotkol  jeden užívateľ. Pravdou ale je, že umiestnenie kabeliek pod sedadlo pred vami kážu bezpečnostné predpisy, takže majiteľka kabelky vlastne urobila všetko správne. 

Viac o téme: LietadloZvratky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu