Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Objavte tajomstvo MAJSTROVSTVA!

Kniha Majstrovstvo Zobraziť galériu (3)
Kniha Majstrovstvo (Zdroj: PR, Ipark)

Aj vy sa môžete stať úspešným a skutočným majstrov v tom, čo viete robiť. Presvedčí vás o tom inšpiratívna kniha Majstrovstvo. Napísal ju známy americký spisovateľ Robert Greene a v Amerike sa stala priam Bibliou úspešných. Tvrdí, že v každom z nás drieme potenciál, vďaka ktorému sa môžeme stať majstrom vo svojom povolaní.

Podrobným skúmaním života najvýznamnejších osobností svetových dejín odhaľuje tajný kľúč k majstrovskému úspechu a ilustruje to na príkladoch takých osobností, akými sú Henry Ford, Leonardo da Vinci, Benjamin Franklin či Charles Darwin.

Všetci títo dodnes svojou prácou a dielami fascinujú milióny ľudí, hoci ich začiatky boli často poznačené chudobou či viacerými nezdarmi. V čom teda spočíva tajomstvo ich svetového úspechu?

„Každý má svoje šťastie vo vlastných rukách – tak ako sochár surový materiál, ktorý pretvorí na sochu,“ povedal svojho času Johann Wolfgang von Goethe. „Lenže so všetkými druhmi umeleckej aktivity je to rovnaké… Narodili sme sa len so schopnosťou vykonávať ich, ale pretvárať materiál na to, čo chceme, sa musíme naučiť a túto schopnosť svedomito rozvíjať.“

V bestsellerovej knihe Majstrovstvo poukazuje Robert Greene na jednoduché, ale doteraz neodhalené zákonitosti, ktoré vás prevedú nástrahami povolania a vyformujú z vás osobnosť

hodnú svetového úspechu. Zároveň poukazuje na ťažkosti, ktorými si musel prejsť každý génius, či už je to chudoba alebo takmer osudné kariérne nezdary.

Odomknite potenciál, ktorý vo vás drieme a staňte sa aj vy majstrom vo svojom vysnívanom povolaní.

Mnohí z najväčších majstrov v histórii tvrdili, že cítili určitú silu – hlas alebo osud –, ktorá im ukazovala cestu vpred.
Napríklad pre Napoleona Bonaparta to bola „hviezda“, ktorá bola podľa neho vždy na „vzostupe“, keď vykonal správny krok.
Pre Sokrata to bol jeho démon, hlas, ktorý počul, možno hlas bohov, ktorý k nemu vždy prehováral v negatívnom zmysle – vravel mu, čomu sa má vyhýbať.
Goethe to tiež nazýval démon – určitý duch, ktorý v ňom prebýval a nútil ho naplniť svoj osud.
Albert Einstein v modernejšom období hovoril o istom vnútornom hlase, ktorý dával smer jeho špekuláciám. To všetko sú variácie na to, čo Leonardo da Vinci cítil ako osud.

Také pocity sa môžu vnímať ako niečo vyslovene mystické, nevysvetliteľné, alebo ako halucinácie a mámenie zmyslov. No môžeme ich vidieť aj inak – ako niečo neobyčajne reálne, praktické a zrozumiteľné.

V knihe Majstrovstvo sa dozviete, ako sa naučiť prijímať neúspech a ako postupovať vďaka stratégii pokus-omyl. Dozviete sa, ako eliminovať sedem ničivých realít (závisť, nepružnosť, egocentrizmus, lenivosť...) a ako sa vyhnúť emocionálnym pascám. 

Novinka Majstrovstvo je už v predaji v internetovom obchode iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Majstrovstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu