Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tínedžer (19) sa strápnil statusom o menštruácii: Tomu neuveríte, ako môže byť niekto taký hlúpy?!

Ryan sa stal slávnym vďaka tomu, aký je hlúpy
Ryan sa stal slávnym vďaka tomu, aký je hlúpy (Zdroj: Twitter)

LONDÝN - Tínedžer z Veľkej Británie si proti sebe poštval značnú časť sveta po tom, ako zverejnil nepochopiteľný status na Twitteri. Píše, že ženy nemajú právo na tampóny zadarmo, pretože je to ich vina, že nedokážu ovládať svoj močový mechúr. Áno, niečo tu nesedí, chlapec to má zjavne úplne pomýlené.

Už dávno nevyvolal status niekoho tak veľké pohoršenie a vlnu nevôle ako ten, ktorý pred pár dňami zverejnil devätnásťročný Ryan Williams. Všetko to začalo, keď sa na Twitteri objavil jeho názor na ženské menštruačné potreby. 

"Tampóny by nemali byť zadarmo, pretože si každý myslí, že by mali? To, že ženy nedokážu kontrolovať svoj mechúr, nie je problém daňových poplatníkov. Plaťte za svoje tampóny, ak to v sebe nedokážete udržať dovtedy, kým prídete na záchod. Ja tiež nemočím všade a neočakávam za to plienky zadarmo! A len pre poriadok, ani kondómy by podľa mňa nemali byť zadarmo. Držte svoje nohy pri sebe a ovládajte svoj močový mechúr, koniec diskusie."

Reakcie na Ryanove tvíty na seba nenechali dlho čakať. Ľudia priam zúria a divia sa, ako môže byť niekto, a už tobôž študent, tak hlúpy. A nemožno sa tomu diviť; mladík zjavne neovláda ani tie najzákladnejšie vedomosti z biológie, keď nepozná rozdiel medzi menzesom, ktorý zabezpečuje rozmnožovanie, a únikom moču. "Bezočivý, sprostý a nezvdelaný. Tvoji rodičia musia byť na teba hrdí. Takže si očividne takisto myslíš, že ženy bábätká jednoducho vycikajú von," napísala jedna užívateľka. "Nie je to o feminizme, ale čisto o biológii. Dievčatá nedokážu kontrolovať svoju periódu a menštruačná krv nepochádza z mechúra," snaží sa Ruth vysvetliť mladíkovi, ako funguje ženský reprodukčný hormonálny systém.

Williams, ktorému sa už zopár ľudí stihol vyhrážať aj smrťou, má na svojom profile uvedené, že je politik, hovorca mládeže a "mužista", čo je hnutie s presne opačným zameraním ako má feminizmus. A dokonca má priateľku. "Som tak rád, že moja frajerka nie je šibnutá tak, ako tieto feministky a nikdy nekrváca, vždy je čistá," zareagoval. No a celú túto epizódku zaklincoval radou na záver. "Moja fenka pudla bola vykastrovaná, ešte keď bola šteniatko. Vďaka tomu nemá menštruáciu a zastavilo to aj agresiu spojenú s predmenštruačným syndrómom. Možno by ste to tak mohli urobiť aj vy ženy." 

Ešte potom ale zostáva zodpovedať otázku, odkedy sa ženy kastrujú. A taktiež treba Ryanovi vysvetliť, že oslobodenie sanitárnych produktov od dane z pridanej hodnoty (DPH), o čo sa usiluje britská vláda, ešte neznamená, že sa dané výrobky budú dávať úplne zadarmo. 

 

Viac o téme: Menštruácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu