Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Uvoľnená morálka v severokórejskej ZOO: Nechutný zlozvyk šimpanza, deti zabáva

Fajčiaci šimpanz Zobraziť galériu (2)
Fajčiaci šimpanz (Zdroj: SITA)

PCHJONGJANG - V Pchjongjangu sa otvorila novo zrekonštruovaná zoologická záhrada, ktorá má neobvyklú atrakciu - fajčiaceho šimpanza Azaleau. Devätnásťročná samička vyfajčí podľa pracovníkov zoo asi krabičku cigariet denne. Ošetrovatelia však zdôrazňujú, že zviera dym nevdychuje.

Cigarety si opica zapaľuje sama. Stačí, keď jej pracovník zoo hodí zapaľovač. Ak zapaľovač nie je práve po ruke, dokáže si pripáliť aj zo zapálenej cigarety. Hoci by pohľad na fajčiaceho šimpanza mnohých návštevníkov zoologických záhrad na iných miestach pobúril, tí severokórejskí si pohľad na dymiacu opicu podľa všetkého náramne užívajú. Publikum napríklad rozosmialo, keď sa ku dymiacej opici približoval jej cvičiteľ. Ten jej potom dal pokyn, aby sa dotkla svojho nosa, uklonila sa a urobila malý tanček.

Fajčiaci šimpanz
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Zoologická záhrada v Pchjongjangu priťahuje tisíce návštevníkov každý deň. Ponúka rôzne atrakcie - od slonov, žiráf, tučniakov a opíc až po prírodovedecké múzeum, v ktorom sa návštevníci môžu pozrieť na exponáty, ktoré znázorňujú slnečnú sústavu či evolúciu. Ďalšou neobvyklou atrakciou zoo je psí pavilón, kde môžu návštevníci vidieť nemecké ovčiaky, bradáčov alebo pudle.

Fajčiaci šimpanz
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Návštevníci sa môžu pozrieť aj na predstavenia, v ktorých zvieratá predvádzajú rôzne triky. Je tam napríklad opica, ktorá sa vie loptou trafiť do basketbalového koša, alebo pes "matematik" s počítadlom. Rekonštrukcia zoologickej záhrady začala v roku 2011 a je súčasťou snahy severokórejského vodcu Kim Čong-una vybudovať v hlavnom meste moderné a atraktívne miesta pre voľný čas.

 

Viac o téme: FajčenieŠimpanzZooSeverná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu