Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Škótka oslávila 102. narodeniny: RECEPT na dlhovekosť? Nebudete veriť vlastným očiam

Pohár vína nesmie chýbať Zobraziť galériu (3)
Pohár vína nesmie chýbať (Zdroj: profimedia.sk)

GLASGOW - Život Maysie Strangovej je dokonalým príkladom toho, ako aj nezdravý životný štýl môže paradoxne viesť k vysokému veku. Nedrží žiadnu diétu, necvičí, jednoducho nerobí nič, o čom by sa dalo predpokladať, že je receptom na dlhovekosť.

Rodáčka zo škótskeho Glasgowa nedávno oslávila svoje 102. narodeniny. Niekto by si mohol myslieť, že Maysie pozná nejaký tajný recept na dlhovekosť, ale pravdou je, že ničím takým nedisponuje. Fajčí dvadsať cigariet denne už 75 rokov. Netvrdí, že práve tento zlozvyk jej dopomohol k takému vysokému veku, zdá sa ale, že jej ani neuškodil. 

Škótka oslávila 102. narodeniny:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Super rady pre bystrý mozog: Ak budete dodržiavať tieto pravidlá, v starobe vám bude sveta žiť

Okrem fajčenia si starenka dopraje každý večer predtým, než ide postele, pohár vína.No a posledným pôžitkom, bez ktorého nedokáže žiť, sú banány. Strangovej posadnutosť týmto ovocím začala, keď pracovala ako asistentka redaktorky v denníku Daily Express. Mala vtedy toľko práce, že častokrát sa nestíhla poriadne naobedovať, tak hlad zahnala jedným banánom. Tento zvyk jej zostal doteraz. 

Škótka oslávila 102. narodeniny:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Maysie začala fajčiť ešte ako tínedžerka. Prestala len raz, a to na päť týždňov, keď pred pár rokmi ležala v nemocnici so zlomenou stehennou kosťou. Akonáhle sa vrátila domov, prvé, po čom siahla, bola cigareta. "Je to naozaj obrovský paradox. Ľudia, ktorí fajčia čo i len krátko, zomierajú na choroby spojené s fajčením, a moja mama je zdravá ako repa," povedal jej syn Sandy. 

Škótka oslávila 102. narodeniny:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Ďalším veľkým a zároveň smutným paradoxom je, že Strangovej manžel Alex zomrel iba ako 65-ročný, napriek tomu, že zdravo žil a pracoval ako učiteľ telocviku. Sandy neberie žiadne lieky, čo asi veľa ľudí v jej veku povedať nemôže. Väčšina ľudí sa v prvom rade takéhoto veku vôbec nedožije. 

Viac o téme: FajčenieDlhovekosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu