Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kontroverzná svadba dvoch rehoľných sestier: Pre lásku sa vzdali všetkého, čomu sa zasvätili

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

PINEROLO – Svadba dvoch bývalých rehoľných sestier, ktoré sa spoznali počas misie v Afrike sa uskutočnila včera v talianskom mestečku Pinerolo pri Turíne. Ich láske nezabránila ani viera a prísne kresťanské zákony. Isabela a Federica oficiálne vstúpili do stavu manželského.

Manželstvo dvoch bývalých rehoľných sestier Federicy a Isabely bolo včera spečatené. Jedna zo žien pochádza z Talianska, druhá z Južnej Ameriky. Obe majú 41 rokov. Spoznali sa počas misie v Afrike a ich láske už nikto nezabránil.

Kontroverzná svadba dvoch rehoľných
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ich vzťah trval približne tri roky. Keďže ho chceli zoficiálniť, museli sa obe vzdať vzťahov s Vatikánom a katolíckej cirkvi. Okrem civilného obradu sa konal aj cirkevný sobáš, ktorý odslúžil bývalý miestny kontroverzný farár Franco Barbero. Toho v roku 2003 exkomunikovali z cirkvi kvôli jeho podpore homosexuálnych manželstiev.

Na obrade boli prítomné iba Isabela a Federica, dvaja svedkovia, farár a zamestnanci miestnej matriky. Barbero sa k tomuto uzatvorenému manželstvu vyjadril pre taliansky denník La Stampa: "Manželstvo Isabeli a Federici je rovnaké, ako všetky milostné príbehy na svete." Obhajuje obe ženy a tvrdí, že ide o úžasne osoby. "Sú to dvaja úžasní ľudia, s hlbokou vierou. Bolo to ich odvážne rozhodnutie, pretože vedeli, že nebude prijaté," dodal Barbero.

Oficiálnym uzavretím manželstva sa pre Federicu ťažké obdobie vzdoru nekončí. Čaká ju povinnosť oznámiť svoj krok, konzervatívnym rodičom.

Matteo Renzi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Taliansky parlament povolil uzatváranie homosexuálnych zväzkov až v máji. Katolícka cirkev túto legislatívu odsudzuje. Taliansky ľavicový premiér Matteo Renzi uviedol, že išlo o kľúčovú otázku rovnosti, pred tým ako bola schválená nová právna úprava. 

Viac o téme: SvadbaObradHomosexuáliSestry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu