Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pádlovali na rieke, keď narazili na monštrum: Bolo to tak veľké, že sme si mysleli, že je to krava!

Hlava mŕtveho tuniaka je obrovská Zobraziť galériu (3)
Hlava mŕtveho tuniaka je obrovská (Zdroj: Youtube/SWNS TV)

MINSTERWORTH - Trojica kamarátov našla v rieke Severn, ktorá preteká Anglickom a Škótskom, vyše dvojmetrové monštrum. Nález ich veľmi prekvapil a dlho rozmýšľali, o akého tvora ide. Nakoniec vysvitlo, že je to obyčajný tuniak, ktorého sem zrejme zlákali teplé vody miestnej rieky.

Kevin Brady, Steve Burgess a Alex Foster sa vybrali zatrénovať si na paddle boardoch na rieke Severn v grófstve Gloucestershire. Pri plavbe narazili na obrovské rybie monštrum, ktoré sa vznášalo na hladine.  

Pádlovali na rieke, keď
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/SWNS TV)

"Ako prvý ho zbadal Steve, ktorý šiel na vodnom skútri. Prišiel k nám, čo sme pádlovali a zakričal, že našiel nejakú obrovskú rybu. Neverili sme mu, mysleli sme si, že je to mŕtva krava alebo niečo podobné," povedal Brady denníku Gloucestershire Echo. 

Pádlovali na rieke, keď
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/SWNS TV)

Mladíci nakoniec zistili, že je to tuniak. Nechápali však, ako je možné, že skončil v Anglicku, keďže zvyčajne sa vyskytuje v slaných vodách tropického a subtropického oceána. Podľa Daia Francisa z miestnej udiarne ho mohli zlákať teplé vody. Do rieky vzdialenej len tridsať kilometrov od mora sa pravdepodobne dostal z Bristolského zálivu, ktorý je súčasťou Atlantického oceánu. "Pravdepodobne nasledoval lososov a iné ryby prúdiace do rieky Severn. Svoj podiel na tom má aj globálne otepľovanie," vysvetlil. 

Viac o téme: TuniakMonštrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu