Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sex robí s mužmi divy: Výskum prezradil, prečo v posteli radi vykrikujú Bože!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

DURHAM - Stáva sa to pravidelne väčšine ľuďom, ktorí si užívajú intímne chvíle s partnerom. Rôzne výkriky a pomenovania sú súčasťou, ale prečo práve meno Pánovo? Nové štúdie odhalili a vysvetlili dôvod, pre ktorý je tento veľký pojem súčasťou posteľných dobrodružstiev.

"Bože," to je slovo, ktoré pri pohlavnom styku vyletelo z úst každého aspoň raz v živote. Prečo? Najnovšie zistenia vysvetľujú tento výkrik jednoznačne. Pohlavný hormón nám vraj dáva pocit, že sme bližšie k božstvu.
 
Sex robí s mužmi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)
Výskumníci pozorovali úlohu oxytocínu - hormónu, ktorý sa uvoľňuje pri sexe. Ten podporuje sociálne väzby, dôveru a dokonca aj altruizmus. Vyskytuje sa prirodzene v ľudskom tele. Pri mužoch tento hormón funguje lepšie. Výskumníci z Duke University zistili, že muži, ktorým sa aplikoval tento hormón, priznali, že duchovnosť je pre nich dôležitá a život im dáva v tom momente zmysel a účel. 
 
"Duchovno a meditácia boli už v predošlých výskumoch spájané so zdravým a pohodou," vysvetlil  odborný asistent Profesor Dr. Patty Van Cappellen. "Zaujímalo nás a chceli sme pochopiť, ktoré biologické faktory môžu zvýšiť duchovné zážitky. Zdá sa, že oxytocín je súčasťou spôsobu, ako naše telo podporiť v duchovnom presvedčení," dodal Cappellen. 
Viac o téme: VýskumSexHormónBoh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu