Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Malý princ George sa postaral o chutné VIDEO: Takto sa zaťal a dal košom samotnému premiérovi

Kráľovská rodina priletela do Kanady. Zobraziť galériu (5)
Kráľovská rodina priletela do Kanady. (Zdroj: SITA/AP)

VICTORIA - Britský princ William s manželkou Kate sú od soboty na týždennej návšteve Kanady. Prišli spolu prvýkrát po piatich rokoch a vzali so sebou tiež obe svoje deti. Po pristátí vo Victorii na západe Kanady ich privítal okrem iného kanadský premiér Justin Trudeau. Tomu na letiskovej ploche dal košom trojročný princ George, keď v rozpakoch, ale s rozhodnosťou si s ním odmietol podať ruku.

Rodinné trápenie britskej kráľovnej: Toto boli najhoršie chvíle v živote Alžbety II.

Dieťa, ktoré viedol jeho otecko, sa napokon viac zaujímalo o pristátie vrtuľníka než o nejaké oficiálne ceremónie. Najsledovanejší pár britskej monarchie sa potom presunul do svojho kráľovského sídla, odkiaľ sa odišiel po vyčerpávajúcom lete zúčastniť oficiálneho prijatia, tentoraz už bez detí. Pre ročnú Charlotte ide o prvú cestu do zahraničia. Podľa Kate boli pred cestou deti nadšené predstavou spania v lietadle.

Malý princ George sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Trudeau v uvítacej reči prejavil pre rodinu pochopenie, keď vzácnej návšteve povedal, že ich terajšia cesta do Kanady bude úplne iná. "Dovoľte, aby som vás z vlastnej skúsenosti varoval, že dostať deti do lietadla po návšteve nášho krásneho západného pobrežia bude naozaj veľmi náročné," dodal s úsmevom. Trudeau má sám tri deti.

"Catherine a ja znova uvidíme, čo robí z Kanady vo svete tak zvláštnu krajinu," odpovedal mu podľa médií princ William.

Malý princ George sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)


Pred piatimi rokmi navštívil britský pár východnú časť Kanady. Aj teraz bude mať ich cesta napoly oficiálny ráz. Vo Vancouveri navštívi prijímacie stredisko pre utečencov a ústav pre duševne choré deti. Späť do vlasti sa kráľovská rodina vracia 1. októbra.

Viac o téme: CatherineWilliamPrinc George
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu