Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Štyri úspešné bestsellery, ktoré dobývajú kníhkupectvá

Obal knihy Kód 9 Zobraziť galériu (5)
Obal knihy Kód 9 (Zdroj: PR)

Chcete prežiť románik? Naučiť sa zdravšie žiť alebo cestovať po svete? Milovníci kníh si prídu na svoje prostredníctvom publikácií od nielen slovenských, ale aj zahraničných autorov. Predstavujeme vám štyri publikácie, ktoré dobývajú kníhkupectvá.

Rekord Jozefa Banáša

Predať na Slovensku nad 10.000 kusov, to je sen mnohých a vtedy sa už kniha považuje za bestseller. Takéto predaje sa darí prekonávať pár spisovateľom a medzi nich určite patrí aj Jozef Banáš.

Jeho bestseller Kód 9  prekonal v auguste neuveriteľnú hranicu – 50.000 predaných kusov, čím sa zaradil medzi najpredávanejšie knihy v histórii slovenskej literatúry.
Za posledných 10 rokov je dokonca druhou najpredávanejšou pôvodnou knihou vydavateľstva Ikar – Kód 9 predbehla len najúspešnejšia slovenská autorka Táňa Keleová-Vasilková s knihou Modrý dom.

Jozef Banáš sa tomuto číslu potešil a verí, že podobne sa čitateľom bude páčiť aj jeho novinka Kód 7, ktorá je voľným pokračovaním Kódu 9 a Kódu 1.

Štyri úspešné bestsellery, ktoré
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PR)

Krásna kniha, ktorá vyráža dych!

Paul Young sa aj u nás preslávil dvomi knihami, ktoré doslova vyrážajú dych. Chatrč a Rázcestia sa stali vo svete, aj na Slovensku obrovskými hitmi a tak čitatelia netrpezlivo čakali na ďalšiu jeho knihu. Je tu a volá sa jednoducho Eva.

V treťom románe Eva úspešný autor spracúva biblický príbeh stvorenia. Nie však obyčajne, ale nevšedným spôsobom. „Milujem Youngove knihy,“ tvrdí Corinne Smithová. „Sú úplne rozdielne, ale príbeh je vždy hlboko duchovný. Autor je brilantný rozprávač a núti ma hltať stránku za stránkou. Prekrásna kniha.“

Štyri úspešné bestsellery, ktoré
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PR)

Rande s Pravdou

Desať rokov pracovali Don Miguel Ruiz a Barbara Emrys na kniheToltécke umenie života a smrti, kde autor zachytáva zážitky z deviatich týždňov, počas ktorých lekári a rodina bdeli nad jeho nehybnou telesnou schránkou. Zážitky, ktoré sa hlboko vryli do jeho vedomia, zážitky, ktoré miestami presahujú rámec slov a kde Pravda prehovára v tichu. Sarita vstúpila do  sna svojho syna a postupne zbierala roztrúsené spomienky z jeho života. Ako vzácne perly ich navliekala na novú niť. Pred zrakom čitateľa sa tak odvíja pútavý príbeh v obrazoch a dialógoch odkrývajúci podstatu poznania, ilúzie a skutočnosti. Nie náhodou sa pošuškáva, že práve táto kniha predstavuje vrcholné dielo autora. 

Štyri úspešné bestsellery, ktoré
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PR)

Silný, drsný, emotívny príbeh, presne taký ako jeho autorka. A navyše pravdivý

Život je boj od vášho prvého nádychu do posledného výdychu. Musíte bojovať s ľuďmi, ktorí vám hovoria, že to nepôjde. Musíte bojovať s inštitúciami, ktoré vás obmedzujú. Musíte bojovať s vašim telom, ktoré vám dáva najavo, že je unavené. Musíte bojovať so svojou dušou, keď vás začnú ovládať pochybnosti. Musíte bojovať, lebo nemôžete čakať, že sa za vás bude biť niekto iný. A musíte bojovať za ľudí, ktorí sami nemôžu. Aby ste získali niečo cenné, musíte bojovať.

 

Viac o téme: EvaToltécke umenie života a smrtiKnihy Kód 9Život je boj od vášho prvého nádychu do posledného výdychu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu