Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Matka zverejnila srdcervúcu školskú FOTO: Vidíte ten rozdiel? Dôvod je strašný

Emily nedávno podľahla rakovine
Emily nedávno podľahla rakovine (Zdroj: facebook/julie apicella)

WALSOKEN - Rodičia hrdo zverejňujú fotky svojich detí, ktoré sa po prázdninách vracajú do školy. Jedna matka sa tiež podelila s podobným záberom, no s jedným veľkým rozdielom. Na jednej polovici jej dcérka bola, na druhej už nie. Dôvod, prečo to tak je, trhá srdce.

Julie Apicella na svojom Facebooku 7. septembra v súvislosti so začiatkom školského roka zverejnila dve fotografie zachytávajúce smutnú realitu, s ktorou sa musí momentálne vyrovnávať. Na prvej spred roka pózuje jej dcéra v školskej uniforme, na tej druhej, aktuálnej, už nie je. Emily totiž zomrela. Keď mala päť rokov, diagnostikovali jej rakovinu obličiek, tzv. Wilmsov nádor. Svoj boj nedávno prehrala. 

Majstrovi sveta diagnostikovali pokročilú rakovinu: Prestal jesť cukry, pridal a tuky a porazil ju

V snahe zvýšiť povedomie o rakovine detí adresovala zopár slov svojim priateľom. Odkaz sa dotkol ale aj úplne cudzích ľudí, zdieľali ho už tisíce z nich. 

"Školská fotka - očividne na nej niekto veľmi špeciálny chýba - moja dcéra Emily. Poprosila som svoju rodinu a známych, aby si zmenili profilové fotky na zlatú farbu. Takmer každý z mojich priateľov má deti a toto môže byť o niekoľko rokov aj vaša realita. Jedno z 285 detí v Británii ochorie na rakovinu typu A. Zvýšenie povedomia o príznakoch a rakovine detí  je len prvý krok. Skôr či neskôr sa zlatá stuha ako symbol rakoviny detí stane rovnako známou ako ružová stuha pri rakovine prsníka.

Viac o téme: RakovinaObličky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu