Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slováci vyrobili mobilnú letiskovú vežu: S lietadlom pristanete aj na poli

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: PR)

Viete ju presunúť kam potrebujete, aby ste mohli navigovať a riadiť lietadlo pri pristátí, alebo ju môžete použiť v prípade poruchy bežnej letiskovej veže. Slováci vyrábajú hneď tri typy Mobilných letiskových veží (Mobile Air Traffic control). Navigovať ňou viete rôzne druhy lietadiel v závislosti od elektronickej výbavy veže, napojenia na radarové systémy a systémy riadenia letovej prevádzky.

Samozrejme, že takýto produkt nie je pre bežným ľudí, no využíva v mierových misiách, v civilnej leteckej prevádzke aj v armáde. Aby ste ju dokázali transportovať, vďaka zníženiu prierezu na prepravu ju môžete naložiť do transportného lietadla.

Mobilnú vežu v „pancierovom“ prevedení predstavia na blížiacich sa leteckých dňoch  SIAF na Sliači, ktoré sa budú konať 27. - 28. augusta. Vyrába ju spoločnosť MSM, ktorej sa u nás po rokoch darí oživiť strojársku a zbrojársku výrobu. V uplynulých rokoch prevzala od štátu do dlhodobého prenájmu zadĺžené vojenské opravárenské podniky v Trenčíne a Novákoch.  V súčasnosti zamestnáva okolo tisíc ľudí. 

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu