Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO zobrazuje, ako sa vyrába želatína: Keď si ho pozriete, prejde vás na ňu chuť

Vzdajte sa sladkostí a pocítite úžasne účinky na svojom tele! Zobraziť galériu (2)
Vzdajte sa sladkostí a pocítite úžasne účinky na svojom tele! (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Aj vy milujete želatínové cukríky? Farebné, rôznych veľkostí s všakovakými príchuťami, všetky chutia skvele. Ale zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako sa vyrábajú? Pozrite si nasledujúce video, ktoré vám odhalí nie príliš príjemnú pravdu.

Množstvo obľúbených cukríkov obsahuje želatínu. Konzumenti majú ale často mylnú predstavu o tom, z čoho sa vlastne lahodné cukríky vyrábajú. Želatína je proteín získaný z dlhého varenia kože, šliach, väzov alebo kostí odobratých z hovädzieho a bravčového mäsa vo vode. Z takto získanej hmoty sa pripravuje aj huspenina, obľúbené jedlo Slovákov.  

VIDEO zobrazuje, ako sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Zaručene ale prekvapí zistenie, že želatínové cukríky sú pripravované podobným spôsobom. Na sociálnej sieti sa objavilo video, ktoré zobrazuje "skutočný príbeh" želatíny. Aby autor zaujal, znázornil výrobný proces od konca, teda od výsledného produktu, ktorým sú sladučké cukríky. Záver videa, a teda začiatok výrobného procesu sladkostí, môže diváka poriadne zaskočiť. Zachytáva totiž spracovanie mäsa, z ktorého sa nakoniec stane želatína. Nie je to veru príjemný pohľad. 


Prečítajte si aj: 

Toto ste o McDonald's ani len netušili: Za jeho úspech môže syn českých imigrantov!


Video vyvolalo kontroverzné reakcie. Jedni po jeho zhliadnutí odmietajú jesť želatínové cukríky, iní si uvedomili, že nejesť mäso sa im neoplatí, pretože je v ich obľúbenej maškrte aj tak obsiahnuté. Možno vás ale prekvapí, konzumácia želatíny je priaznivá pre zdravie ľudských kĺbov a chrupaviek.  

Viac o téme: VýrobaCukríkyŽelatína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu