Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hrôzostrašný životný príbeh: Dievčinu uniesli, desaťkrát predali, znásilňovali, takto dopadla

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: youtube/zee news)

DILLÍ - Uniesli ju od rodiny, keď mala dvanásť rokov. Počas nasledujúcich desiatich rokov pracovala ako otrok a pravidelne musela prežívať znásilnenia. Peklo sa skončilo až po tom, ako opäť našla cestu ku svojej rodine. Opis tŕnistej cesty životom mrazí už len pri vypočutí si smutných slov. Roky strávené v zajatí zničili ďalšiu mladú ženu.

Dnes 22-ročná žena, opísala utrpenie, ktoré musela prežiť po tom, čo bola unesená od vlastnej rodiny a predaná do Indie. Dievča, ktorého meno musí ostať v anonymite z právnych dôvodov, sa minulý týždeň po neskutočne dlhej a ťažkej dobe stretlo s vlastnou matkou. O tomto okamihu snívala celých desať rokov. 

Vďaka nejakému dievčaťu, s ktorým sa stretla obeť tohto hrozného činu, sa dostala do mesta Dillí. Spomenula si odkiaľ pochádza a kde je jej ozajstný domov. Vďaka tomu sa stretla po 10tich rokoch so svojou matkou a sestrami. "Stratila som detstvo. Mala som iba 12 rokov, keď ma uniesli. Až keď som sa opäť stretla so svojou rodinou, pochopila som, čo všetko mi v živote ušlo," hovorí. "Som šťastná, že som doma, no zároveň je mi smutno za životom, ktorý som stratila."

Hrôzostrašný životný príbeh: Dievčinu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: youtube/zee news)

Uniesli ju 2. júla 2006 z pred domu, kde žila. V ten čas sa dievča hralo a prihovorila sa jej neznáma žena. "Presne si pamätám, že som na sebe mala šedé šaty a ružové žabky," spomína. Mala namierené za svojou sestrou, keď žena vystúpila z bieleho auta a začala s ňou hovoriť. "Kým som sa stihla spamätať, z auta vystupoval muž, chytil ma, cez tvár mi prehodil handru a ja som upadla do bezvedomia," opisuje posledný moment, ktorý si pamätá zo svojho domova. 

Jej matka s otcom ju začali hneď po tom, ako nedorazila k svojej sestre hľadať. "Hneď som myslela na to najhoršie. Hľadali sme v nemocniciach, policajných staniciach, chrámoch, či ju tam náhodou niekto nenechal žobrať," hovorí jej 55 ročná matka. "Ďalším krokom bolo, že sme na rôzne miesta vyvešali plagáty s jej fotografiou," dodáva. Nakoniec zúfalým rodičom neostalo nič iné, ako zmiznutie dcérky nahlásiť na polícii. 

Obeť si pamätá každý okamih svojho utrpenia. "Keď som sa konečne prebrala, prvú vec, ktorú si pamätám, bola miestnosť, kde sa nachádzalo ďalších asi 20 ľudí. Boli to mladé dievčatá aj malinké deti. Spanikárila som a začala kričať o pomoc. Muž, ktorý ma odtiahol do auta ma odmenil fackou a upozornil ma, aby som bola ticho. Prosila som aby ma poslali späť domov." Muž ju vzal a prisľúbil jej návrat domov. Cestovali vo vlaku a dievča si myslelo, že smeruje ku svojej rodine. Mýlilo sa. Muž ju vzal na vlastnú farmu, kde musela ťažko pracovať a následne v noci slúžiť ako hračka na uspokojovanie potrieb majiteľa farmy. 

Ako 12-ročná musela pracovať počas celého dňa na poliach, nakladala ťažké vrecia obilia na chrbát a vykladala ich na nákladné automobily. Dennou prácou sa to ale nekončilo, v noci bola znásilňovaná viacerými mužmi. "Bola som každú noc opakovane znásilnená. Vystriedalo sa pri mne veľa mužov. Znásilňovali ma, a keď som sa bránila, vyslúžila som si ranu. Niektorý ma znásilňovali s nožom na krku," opisuje ohavné činy. Na tejto farme žila v uzamknutej temnej miestnosti a dostávala jedno jedlo denne. 

Dostala sa do stavu, kedy nemala poňatia o čase. Predpokladá, že asi po 12 mesiacoch bola znovu predaná inému človeku. Spomína si, že po dobu 3 rokov bola predaná ešte asi deväťkrát. Na každom mieste ju čakal ten istý scenár. Počas dňa práca a noci plné znásilnení. 

V roku 2009, keď mala 15 rokov, bola prinútená vydať sa za 50 ročného vodiča nákladného auta. "Bola som ešte dieťa, ale musela som sa vydať. Vziať si alkoholika a drogovo závislého muža v Pandžábu. Mala som s ním dve deti." V roku 2011 jej manžel zomrel. Jej švagrovci ju krátko po jeho smrti začali týrať. Švagor so svojimi priateľmi ju znásilňovali pri vybraných príležitostiach. A nakoniec sa dožila toho, že jej švagriná odobrala deti a vyhodila ju na ulicu. "Bola som stratená. Zúfalo som sa chcela vrátiť domov, ale nebol žiadny spôsob ako to dosiahnuť."

Hrôzostrašný životný príbeh: Dievčinu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: youtube/zee news)

Pracovala ako upratovačka ale peniaze z tejto práce boli nepostačujúce. Bežne sa stalo, že spala na ulici. Preto, keď jej neznámy muž ponúkol prácu v Siliguri v Západnom Bengálsku, neváhala a prijala ju. Opäť však bola predaná. Tentokrát  do tanečného baru. "Tam som stretla dievča, ktorému som sa otvorila. Rozrozprávala som jej svoj ťažký príbeh a ona mi sľúbila, že mi pomôže dostať sa domov."

Dievčina splnila, čo sľúbila. Pomohla zničené dievča dostať na vlak a sprevádzala ju počas celej cesty domovo zo Západného Bengálska až domovo do Dillí. V predvečer 24. júla 2016, stratené dievča konečne našlo domov svojej sestry a zaklopalo jej na dvere. "Spomenula som si, kde moja sestra žije. Zaklopala som na dvere, a keď som spoznala svoju sestru spadla som na kolená." Reakcia jej sestry sa dala čakať. V prvom momente ju nespoznala. Po chvíli si však uvedomila, že ide o jej najmladšiu sestru. Bez váhania ju odviedla k ich matke, ktorá pri zazretí svojho strateného dieťaťa odpadla. "Moja matka si myslela, že som mŕtva. Nemohla uveriť, že žijem. Keď som jej rozpovedala bolestivý príbeh môjho života, bola zničená." 

Jej matka zvolala celú rodinu, aby spoločne oslávili návrat ich stratenej sestričky. "Po tom, čo som sa nedočkala žiadnej pomoci zo strany polície, bola som presvedčená, že je moja dcéra mŕtva. Nedokážem si ani len predstaviť, čím všetkým si musela prejsť. Jej telo je po dlhoročnom mučení celé doráňané. Ako matka, nedokážem počúvať, čo si moje dievčatko prežilo," s ťažkým srdcom hovorí matka obete. 

Dievča, ktoré desať rokov nepoznalo normálny život, slobodu a normálnu stravu má teraz problém sa začleniť a žiť, ako každý iný. Jej matka jej pripravovala najlepšie jedlá, ktoré ona odmietala. Jediné, čo dokázala zjesť bola suchár ryža. Jej matka sa zaprisahala, že bude robiť do posledného dychu všetko pre to, aby jej aspoň trošku vynahradila stratených 10 rokov. 

Peklo na dovolenke v Karibiku: Ženu znásilnili v luxusnej vile, ako kompenzáciu dostala masáž

Po návrate do Dillí sa vybralo dievča so svojou matkou na políciu, ohlásiť ohavné činy, ktoré sa vykonávajú na malých deťoch. "Obeť nám povedala o hlavných oblastiach obchodu s ľuďmi," povedala zástupkyňa komisára polície Ajit Kumar Singla. Obeť teraz žiada o spravodlivosť. "Chcela som pracovať vo vláde a budovať niečo dobré. Mala som dobré vyhliadky, ale stratila som všetko." 

Obeť si praje, aby boli ľudia, ktorí jej zničili život, potrestaní. Praje im smrť, aby už nemohli nikdy nikomu ublížiť a zničiť život. "Tieto skupiny unesú veľký počet dievčat. Nechcem aby ešte nejaké dieťa stratilo svoje detstvo tak ako ja. Budem bojovať za spravodlivosť. Ja už nemám, čo stratiť."  

Rozhodla sa, že okrem týchto bojov za spravodlivosť, chce získať svoje vlastné deti späť. Tie majú momentálne teraz päť a štyri roky. "Chcem aby moje deti žili pri mne. Nevidela som ich dva roky. Nechcem aby trpeli tak ako ja. Dúfam, že mi polícia pomôže ich získať späť. Oni sú moja budúcnosť," dodáva zničená žena. 

V Indii je počet na prácu zneužívaných detí vo veku 5 až 17 rokov 5,7 milióna z celkového počtu 168 miliónov na celkom svete. Situácia je kritická. Ide o deti z celého sveta, ktoré sú nútené pracovať v nočných baroch a denne sa s nimi obchoduje. Nejde len o dievčatá, aj chlapci sa stali predmetom sexuálneho vykorisťovania. 

Viac o téme: IndiaúnosZnásilnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu