Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Potvrdené! Ženy dosiahli prvenstvo v jednej z najpríjemnejších činností, muži výrazne zaostávajú

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - To, čo muži predpokladali, sa stalo realitou. Ženy míňajú na oblečenie a obuv omnoho viac ako chlapi. Je to presne o štyri a pol krát viac. Nežné pohlavie minulo okolo 6,8 miliardy libir na vynovenie šatníka, a to len do júna tohto roku. K tomuto zisteniu pomohli údaje z kariet z Veľkej Británie. Muži, na porovnanie, minuli v rovnakom období iba 1,5 miliardy libier.

Rozdiel medzi ženami a mužmi je ešte väčší, čo sa týka online nakupovania. Ženy svoje karty používajú častejšie a ich nákupy sa pohybujú okolo 1,5 miliardy libier. Predstavuje to skoro o sedemkrát viac ako u mužov, ktorí pri online nákupoch minú len £211 miliónov. Mnoho z týchto žien, sa zaraďuje do skupiny, ktorá si veci objednáva vo veľkom a následne ich vracia z rôznych dôvodov. Napríklad, že sa im tovar nepáči alebo nehodí. 
 
Potvrdené! Ženy dosiahli prvenstvo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)
 
Muži majú argumenty, pre svoje manželky a priateľky, ktoré ich obviňujú, že veľa míňajú na prístroje, pivo alebo futbal. Mestský veterán na burze Panmure Gordon, Davdi Buik to vysvetlil: "Samozrejme, že ženy trávia oveľa viac času nakupovaním oblečenia ako muži. Muži sa zmieria s tým, že v strednom veku sa ich postava zmení, ženy sa o seba viac starajú. Snažia sa zachovať si eleganciu. Väčšina mužov preto na nákupy chodí tak málo, ako to len ide. Vyzerám, ako zle zabalený darček, takže je úplne nezmyselné míňať peniaze na oblečenie." 
 
Klišé je, že muži sa snažia nakupovaniu vyhýbať vždy, keď je to možné. Ženy naopak míňanie peňazí na oblečenie považujú za svoje hoby. Tieto dva odlišné pohľady potvrdzujú aj čísla. Muži absolvovali okolo 20 miliónov nákupov a minuli pritom v priemere £75.74. Ženy pri 139 miliónoch platbách za oblečenie a obuv, zaplatili niečo okolo £48.70. Tieto čísla prišli po tom, čo oficiálne údaje ukázali, že Briti po hlasovaní vystúpili z EÚ. 
 
Pekné a slnečné počasie v Británii vytiahlo ľudí do obchodov. Slabá libra pre zahraničných turistov znamenala, že minuli viac na položky, ako sú hodinky či šperky. Veľa z dovolenkárov pre strach z poklesu libry si ešte pred referendom vyberali nemalé čiastky z účtov v zahraničných menách. Spolu s cestovnými šekmi išlo celkovo o objem 955 miliónov libier v júni tohto roku. V porovnaní s júnom roku 2015, tento údaj dosiahol 600 miliónov libier, čo predstavuje 60% nárast. 
 
Potvrdené! Ženy dosiahli prvenstvo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)
 
Hodnota libry vzrástla pred referendom, pretože investori do poslednej chvíle verili, že Veľká Británia v EÚ ostane. Brexit ale priniesol pokles libry voči americkému doláru o 12% a voči euru viac ako 11%. V dnešnej dobe niektoré zmenárne ponúkajú menej ako jedno euro za libru. 
Viac o téme: Nakupovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu